top of page
 • Universums karameller

10 tips för själslig boost!

Det var verkligen inte igår som jag skrev här på bloggen. Här har inte klottrats en bokstav sedan i slutet av oktober… Varför? Jo, jag kände väl som alla andra gör ibland, att man gör något så intensivt att man till sist behöver en paus. Ta ett steg tillbaka, reflektera och få nya perspektiv.

Idag infann sig saknaden av att skriva för er här. Äntligen kom det tillbaka. För mig är skrivandet som balsam för själen, och här kan jag om det käraste ämnet jag vet, skriva av mig och dela med mig av upplevelser, tekniker, om personlig och själslig utveckling, alla magiska ting i Universum man kan ta del av och tarot/orakelläggningar. Ja, och massa mer så klart.

Nåväl, nu känner jag mig åtminstone redo att ta ett tag i bloggen igen, men denna gången med en mer avslappnad approach. För tidigare har jag pressat mig själv och velat leverera, men med försvann kanske “bloggens personlighet”. För jag vill att det ska kännas som en välkomnade plats, ungefär lika skönt att komma till som när man kommer hem efter en lång arbetsdag.


Det närmar sig jul - äntligen säger jag! Jag älskar denna tiden. Det gula lugnande skenet från belysningen, stjärnklar himmel en kall natt, lista ut de perfekta julklapparna till mina kära, doften av julbak och julgran, glögg och lussekatter…

Men med julen kommer också stress, ångest och känslan av att kanske inte räcka till.

För jag kan ändå märka, de få dagar vi tagit oss fram i december, så är det lätt att hamna i den stressigare och hektiska sidan av julen, istället för den magiska och rofyllda.

Jag kan märka att man gärna “faller av vagnen” lite och glömmer att ta hand om sig själv - på det djupare planet. Man glömmer bort att ta hand om kropp och själ, och stressar med att göra det så “magiskt och mysigt” som möjligt för alla runt omkring. Fina juldekorationer som lyser upp gatorna, Nissedörrar och uppdrag, julkalendrar (kanske till och med hemmagjorda?), julklappsköp och lista ut vad andra vill ha, lite för mycket av det söta och julbord som avlöser varandra…

Det kan finnas många anledningar till att känna av julstress, men det är också en fråga om perspektiv och kraven jag ställer på mig själv. Ingen kommer egentligen bry sig om jag har juldekorationer eller ej (det är det ju inget som det kommer talas om i 100 år heller?), ingen kommer säga att jag köpt kassa julklappar…


Vad jag vill komma fram till är; Njut av julens tid. Njut av det vackra och magiska. Se det istället som en tid till att ta hand om ditt inre. Gör en själslig detox. Ge dig en själslig boost!

10 tips på vad du kan göra för att ge dig en själslig boost över jul:

 1. Läs en bok, någon som kan hjälpa dig att förändra ditt synsätt. En bok som kan hjälpa dig utveckla dig själv. Lär ifrån dem som skrivit om personlig utveckling, lycka, spiritualitet osv.

 2. Meditera! Stilla tankarna och knuffa undan alla måsten för en stund. För att orka och inte få ett psykbryt behövs en stund till att stänga av myllret av tankar och bara låta dem passera förbi som moln… Ladda batterierna.

 3. Tacksamheten. Det finns mycket att vara tacksam över, men det kan krävas lite träning för att verkligen se allt det finns att vara tacksam över. Tacksamhet är ett kraftfullt verktyg som öppnar många dörrar i Universum… Kanske en skriva ner det i en bok innan läggdags?

 4. Skratta! Bjud in mer tillfällen till att skratta och skämta. Släpp loss och var lite bekymmerslös. Var bland människor som ger dig god energi.

 5. Rena och rensa ut negativ energi!

 6. Arbeta både med det inre och yttre. Att röra på sig har alltid varit viktigt och fysisk aktivitet gör oss alltid gott. Oavsett hur mycket man klarar av så räknas även det lilla. Utefter sig egen förmåga helt enkelt. Här frigörs viktiga signalsubstanser och hormon som påverkar hur vi mår.

 7. Ta hand om din kropp, ta ett bad eller en varm skön dusch - infinn dig i nuet. Ta en ansiktsmask, fixa naglarna, smörj in dig, inpackning osv. Mår vi bra på bra på insidan så syns det på utsidan, men inbland kan en liten extra boost utåt kännas inåt också.

 8. Se till att få tillräckligt med sömn och passa på att vara ute när solen är framme.

 9. Sänk kraven på dig själv. Inget behöver vara perfekt och du behöver inte alltid prestera heller. Ta det lite som det kommer (Jättejobbigt om man är lite av ett kontrollfreak, men desto mer aktuellt att öva detta.)

 10. Ta en paus från sociala medier. Det kan vara roligt att scrolla och titta på, men det kan influera oss både positivt och negativt - tyvärr mer det sistnämnda. Vi ser vilka standarder man ska leva upp till, hur man ska vara, hur man ska se ut, hur man ska tänka. Man glömmer bort sina egna åsikter och värderingar… Kanske kan en detox vara på sin plats? Att fram till jul ta en lite break?


Jag hoppas att ni kan hitta något i listan som kan hjälpa er att boosta er under december, så vi går in starka i 2023. För min del är fysisk aktivitet en stor prio just nu, för det har jag märkt att jag mår väldigt bra av, både psykiskt och fysiskt. Därför gör jag det lite extra. Då är det inte snack om någon gymträning, utan mer en promenad på lunchrasten eller en skön träning på youtube. Jag väljer videos från GrowWithJo - en med massa god positiv energi och ett smittande leende. Svettas som en gris, men med ett leende!

Jag länkar till hennes kanal här: https://www.youtube.com/@growwithjo


Nu tycker jag vi kavlar upp armarna och väljer en sak i taget. Vilket blir ditt första to-do i din själsliga boost? Meditera? Ta paus från sociala medier? Ta hand om er kropp extra väl? Tacksamhet? Oavsett vad ni väljer så önskar jag er lycka till :)

Ta hand om er nu så hörs vi snart igen!


/Caroline, jag som skriver här på Universums Karameller.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page