top of page
  • Universums karameller

Ametist - all-healaren

Enligt tradition är Ametisten stenen för Alla hjärtans dag och för trogna älskare. Detta som en symbol för helgonet Valentin. Han tros ha burit en ametistring med en bild av Cupido ingraverat. Även Cleopatra sägs ha burit en ametistring med Maend ingraverad, som var en persisk gud som ansågs vara upplysningens och kärlekens källa.


Ametisten är en kvarts som går i färgerna bleklila, lavendelfärgad och mörklila, samt lila och vit. Det är en kraftfull sten som anses vara all-healaren och kunna bota människor, växter och djur. Det är bland de bästa stenarna att ha till healing då den är väldigt kraftfull med höga vibrationer. Den kan också ladda upp andra kristaller med sina krafter.


Det är en väldigt spirituell sten som gynnar kärlek och sunt förnuft och hjälper till vid beslutsfattande. Den öppnar upp för vår intuition och ger våra tankar och känslor lugn.


En Ametist är bra för mycket, bland annat migrän och huvudvärk, men även besvär med mage och gallblåsa. Den kan även motverka sömnlöshet och är bra att ha i sovrummet för skydd mot mardrömmar (särskilt för barn).

Vid meditation är en Ametist bra för att stilla sinnet och stänga ute den moderna dagens buller och föroreningar. Den kan hjälpa dig släppa oro och stress och är skyddande mot negativa energier.

Med sin höga och rena vibration är den bra vid meditation, när man vill öppna sitt sinne för högre medvetande, intuition och inre stillhet. Det

Negativa jordenergier kan få ett hus eller rum att kännas mörkt, även om det är sommar. Genom att placera ut Ametister på alla ställen där växter inte vill växa eller där husdjur vägrar vara kan man motverka de negativa energierna. Man kan placera dem vid växterna eller under mattan beroende på stället. Detta kan då förbättra atmosfären.


Att ha en Ametist anser jag också är en bra bas i sin samling. Den är inte bara i en härlig lila ton, det är också helt klart en kristall som ger inre frid och harmoni och ett must-have!


Chakra: Kronchakra, tredje ögat.
2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page