top of page
  • Universums karameller

Apptips för den måne-intresserade!

Är du som jag, intresserad och nyfiken på månen och vilken fas den kan ligga i? Hur många dagar det är kvar tills fullmåne? Eller hur månen såg ut den dagen du föddes?

Månen kan få mig helt förtrollad. Jag vet inte hur länge jag kan titta på den, men länge är det. Månen kan få en som förlorad, och man tappar tid och rum.

Och idag, med tekniken som existerar finns det lite appar som kan hjälpa oss avläsa månens lägen och faser. 


Moon - Current moon phase

Detta är min basic-app när det kommer till månen. Den har jag på första sidan på mobilen och jag vet alltid vilken fas månen ligger i och hur många dagar det är kvar till fullmånen (det är ju då det är dags att ladda kristallerna och också då jag sover som bäst, märkligt nog!)

En bra app som ger den information den ska, varken mer eller mindre och kostar inget. Det dyker inte upp några plötsliga rutor om att man behöver betala för att veta mer.

Vill man kika in månens faser när man föddes eller i framtiden så går det också att göra. En fin liten app som är min favorit just för att den är gratis och helt utan krav på att betala för att veta mer!

Toppen tycker jag ! 


The Moon - Calender moon phases

En lite mer avancerad app för den som gillar det. Men för att få ta del av mycket behövs det hostas upp en slant, för allt i den är inte gratis. Här kan man genom kalendern få ut lite mer information kring månens faser ihop med stjärnbilderna och även en kompass. Säkert en kul app om man betalar, men jag är sällan sugen på att betala för en app… Men en kul app att ladda ner och testa sig fram och trycka runt lite.
 

Full moon phase

Denna appen har en annan färggladhet än de andra två. Den har lite spännande information kring månfaserna som man skulle kunna kalla "good-to-know"-information. Till exempel vad månfaserna kan betyda för kärlek, handling, hårklippning, arbete, trädgårdsarbete osv. En lite smått gullig app tycker jag. Men tråkigt nog är inte allt gratis, utan för att få ta del av appens alla funktioner så behöver man få betala för det.När det kommer till appars funktioner är det verkligen en smaksak, jag gillar den första för att det är det utbudet jag behöver just nu. Enbart basinformationen liksom. Men någon annan vill kanske ha hela paketet kring månens faser, då finns det appar som erbjuder det och här har jag tipsat om några som kan passa de flesta, mer eller mindre.

(Detta inlägg är varken sponsrat eller reklam.)


Ta hand om er och unna er själva något! En chokladbit, en lång dusch, en massage... Vad som än kan passa er. Det är ni värda!


/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.


1 visning0 kommentarer
bottom of page