top of page
  • Universums karameller

Det där med kristaller...

Kristaller blir allt vanligare och nyfikenheten har ökat. Vad är det som är så speciellt med dessa stenar och varför vill människor har dem? En kan ju bara gissa, men kanske beror det på att det finns något verkligt att ta på, studera den, känna den nära. Att våga sätta sin tillit till att de energier kristallen bär på kan hjälpa en. Att ha den i fickan i form av en trygghet. Personligen bär jag kristaller de dagar jag känner att jag behöver det. Det finns ett knep jag använder som avgör lite vilken jag tar, vilket jag kommer berätta om längre ned.

Men först, varför kristaller?

Var och en av kristallerna bär på sin egna energifrekvens och hjälper en inom ett visst område i sitt liv. Kanske handlar det om kärlek, glädje, frid, healing, fertilitet, rikedom eller styrka. Det finns en uppsjö av användningsområden!

Att använda sig av kristaller är egentligen inget nytt. Vi kan se bak till när de användes av antikens greker och betraktades som dyrbarheter. Just ordet kristall härstammar från grekiska krystallos av krysos som betyder iskall, för man trodde att kristaller var av is som var så kall att den inte kunde smälta. Antikens greker trodde att bergkristaller var skärvor av sanningens kristall som Herkules tappade från berget i Olympen, vilket var gudarnas hemvist. Platon ansåg att ädelstenar och kristaller tillkommit genom att stjärnor och planeter omvandlat sönderfallande material som i sin tur styrdes av stjärnorna och planeterna. I den forntida Egypten, omkring 1500 f.kr, skrevs det om kristaller och ädelstenars läkande egenskaper. Även i vikingarnas historia samlades bärnsten och bergkristall från stränderna och trodde på deras läkande magi.

Tron på kristaller och ädelstenars egenskaper har funnits väldigt länge. Idag ökar nyfikenheten på dessa fina stenar. Lite som den vuxnes snuttefilt, som ger en trygghet, hopp och lugn. Det spelar ingen roll hur insatt man är, så länge man är nyfiken och känner efter. För mycket handlar om att lyssna till sin intuition, vad man får för känsla kring stenen. Oavsett hur intresserad man är av det spirituella och tron om energier är det en god ingång till att lyssna inåt. Kristaller öppnar upp för att lära sig någon om sig själv, känna och lyssna inåt. Vad behöver jag?

Stenarna finns i så många färger och former, man kan drömma sig bort av att bara se på en. Man kan nästan föreställa sig en hel värld när man ser på dem.

Men vilken ska man välja? Mitt tips är; känn efter. Om inte, inled med stenarna för chakran.


Exempel:

Rotchakra: röd jaspis

Sacralchakra: Karneol

Solarplexus: Citrin

Hjärtchakra: Grön aventurin

Halschakra: Lapis lazuli

Tredje ögat: Ametist

Kronchakra: Bergkristall


Men hur väljer man sin sten för dagen? Om man inte vet exakt vad man behöver? Jag brukar använda mig av ett knep. Jag väljer en sten jag tycker mig dras till och håller den i min hand, blundar och låter den tala om för mig om den är något för mig just då. Det avslöjar sig genom att kroppen kommer antingen dra sig framåt eller bakåt. Framåt betyder att den är rätt just då, bakåt att den inte passar just då. Det passar självklart lika bra att lyssna på sin intuition och känna efter. Men för någon som just börjat öva sin intuition kan detta vara ett mer "självklart" sätt att få svar på.

Det finns så mycket att berätta om kristallernas krafter och egenskaper, och det skulle aldrig få plats i ett inlägg. I bloggen kommer det därför att vara ett återkommande ämne och gå på djupet om olika kristaller och ädelstenar, hur man kan använda sig av dem, energierna, renar dem osv.

Prova gärna knepet och läs på om olika kristaller! Det är en fantastisk och spännande värld att dyka in i!8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page