top of page
  • Universums karameller

En bok om drömmar

En ny liten bok trillade ner i min brevlåda idag, och den ville jag så klart tipsa om. Jag har råkat bli förtjust i små söta böcker, såna som man kan småbläddra i utan att behöva sträckläsa!


Att det blev just en bok om drömmar, ja, det är en av de ämnen jag alltid varit och fortfarande är nyfiken på. Man kan aldrig veta allt om dem och det finns alltid något nytt att ta del av!

Drömmar tycker jag är så spännande och innehåller så mycket mystik, man vill bara veta alla hemligheterna bakom dem!I just denna lilla behändiga bok, The little book of dreams av Anoushka F. Churchill, hittade jag av en slump på Adlibris när jag skulle beställa något annat. Jag kunde inte låta bli den, för den var ju så söt!

(Just denna är på engelska, tror tyvärr inte den finns på svenska, jag verkar inte kunna hitta det i alla fall)


I den står det lite om allt möjligt som rör ämnet; om sömnen, sömnstadier, bättre sömn, tolka drömmar, övningar kring drömmar, lucid dreaming, komma ihåg drömmar, känslor i drömmarna, de fem elementen av jaget osv. Ja, det står en hel del om lite allt möjligt som rör drömmar och sömn. Väldigt intressant!

Den är söt med små bilder lite här och var och lockar mig med sin enkelhet men samtidigt sin fyllighet i fakta.


Författaren jobbar som rådgivare med intresse för neurovetenskap och mystiken kring det mänskliga sinnet. Denna bok är en del av en serie av fler böcker inom ämnen som ayurveda, Reiki, mindfulness, zen, andning, kristaller, chakran, sömn osv. Dock av lite olika författare! Inte så dyra heller, runt hundringen bara.

(Detta är inte ett sponsrat inlägg eller reklam)


Det är ett väldigt aktuellt ämne för mig just nu, för jag är inne i en period där jag sover otroligt dåligt, svårt att somna och vaknar hela tiden.

Och just nu går bakgrundsljudet av regn och åskmuller varmt i sovrummet! Snart får jag nog gå över till lite nattsagor för vuxna igen… Skam den som ger sig! Jag längtar till fullmånen, så sover jag som bäst!

Men jag drömmer aldrig när det är fullmåne. I övrigt drömmer jag mycket och kan ibland vakna utmattad för att jag drömt så mycket.

Jag har hört talas om dem som knappt aldrig drömmer, det känns så märkligt tycker jag.

För drömmar kan vara så fantastiska ibland, nästan så att när man vaknar upp önskar att man fick drömma lite till!


Hur gör ni om ni sover dåligt? Har ni några knep? Drömmer ni mycket eller är ni såna som sällan drömmer?


Ta väl hand om er & glöm inte bort att stanna upp och andas!

/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Boktips!

bottom of page