top of page
 • Universums karameller

Fördelarna med meditation

Att meditation är fyllt med fördelar är nog ingen nyhet. Det är inte bara otroligt skönt för sinnet, kroppen och själen utan det har även andra fördelar. Jag som mediterat i många år har märkt en märkbar skillnad på mig själv, mitt perspektiv på livet och min hälsa sedan jag började. Jag har också märkt att om jag känner mig stressad, nere, har värk eller något annat, så är meditation en stor räddning för mig. Som att trycka på "Reboot" eller "Starta om".


Här nedan tänkte jag lista alla goda effekter som kommer när man mediterar:

 • Får verktygen till att hantera stress

 • Inre lugn

 • Bättre minne

 • Minskar negativa tankar

 • Ökar kreativitet och fantasi

 • Ökad känsla av tillhörighet

 • Hjälper oss finna svaren

 • Blir mer tålmodig och tolerant

 • Får en stark och autentisk känsla om vem du är på själslig nivå

 • Ökar medveten närvaro i nuet

 • Bättre självkänsla och självförtroende

 • Sömnen förbättras

 • Klarhet i ditt livs mening

 • Bättre koncentrationsförmåga

 • Lindrar depression, ångest och oro

 • Sänker och strabiliserar blodtrycket

 • Minskar benägenheten till att reagera starkt

 • Hjälper vid vägen ut från missbruk

 • Hjälper vid hantering av smärta

 • Bättre immunsystem

 • Håller hjärnan i trim

 • Ökar känslan av att vara tillfreds

Det finns så många fördelar med att meditera och jag skulle rekommendera varenda en att meditera, oavsett om man är superlycklig eller superdeprimerad. Alla behöver en stund för att blicka inåt och jorda sig. Idag är meditation så lättillängligt för den som aldrig gjort det förut och det finns något som passar alla. Vill man meditera i tysthet för sig själv eller bli guidad är en smaksak. Som jag sagt innan så uppskattar jag den guidade varianten. Det hjälper mig hålla fokus.

Att vara i balans med sitt inre lilla universum.

Att meditera har så många vinster och det hjälper dig att finna din inre sanning. Så varför inte börja? Med alla dessa bra fördelar? Man kan alltid börja någonstans, t.ex med 5-10 minuter. Det räcker gott och väl. Jag mediterar själv mellan 10-45 minuter, beroende på vad jag känner att min kropp och själ behöver.


I nästa inlägg om meditation tänkte jag berätta lite om meditation med kristaller och hur man kan använda sig av dem i meditation.


Må väl!

/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.


Silence is essential. We need silence, just as much as we need air, just as much as plants need light. If our minds are crowded with words and thought, there is no space for us. - Thich Nhat Hanh

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page