top of page
  • Universums karameller

Fiskarna (Pisces)

Because they are so sensitive, Pisces are like a sponge - They soak up everything around them. They are a product of their enviroment. - Maria Shaw

Datum: 19/2-20/3

Element: Vatten

Månadsstenar: Ametist, Blå Bandagat, Akvamarin, Heliotop, Månsten

Planet: Neptunus

Yrken: Konstnär, skådespelare, medium, omvårdnadsyrken, kreativa yrken.

Färg: Ljus blågrön

Bra sidor: Fantasibegåvade, känslig, medkännande, osjälvisk, intuitiv, empatisk, vänlig,

Sämre sidor: Eskapistisk, idealistisk, vag, lättpåverkad, svag, förtegen, svekfull, slarvig.


Zodiakens sista tecken är här, Fiskarna, med Neptunus som styrande planet. Neptunus symboliserar andlighet, fantasi och intuition. Men även undvikande, lynnig och brist på jordning.


Det inre känslolivet i Fiskarna är något som symboliserar dem mest. De står i väldigt nära kontakt till sina känslor och detta kan göra dem sköra. Därför är de också mycket mottaglig för andras åsikter och känslor. De är goda vänner och trogna partners. Men deras anpassningsbarhet kan ibland gå överstyr och det kan sluta med att de skadar sig själva på kuppen när de vill vara till lags.


Personer födda i fiskarnas tecken kan ha tendenser att fly undan och vara svårfångade. Det är en del av deras dubbelnatur och kan vilja fly verkligheten mycket genom dagdrömmande. De kan då dra sig undan på både psykiska och fysiska sätt, t.ex genom att resa iväg och inte kunna rota sig. Precis som deras symbol - två fiskar som simmar åt varsitt håll säger något om de inre motsättningarna i Fiskarnas karaktär. Deras vänlighet kan göra dem till de bästa vännerna, med de kan vara väldigt självuppoffrande och försumma sig själva. De är så ivriga med att hjälpa och stödja att det inte blir någon tid över till dem själva.


Deras känsliga och sårbara sida kan göra att de döljer sina riktiga känslor och skådespela inför sin omgivningen vad Fiskarna tror de vill se. Fiskarnas känsliga och empatiska sidor gör att de kan känna andras känslor och problem och känna med dem som om det vore deras egna.


Fiskarna är personer som är väldigt kreativa och fantasifulla, något av dagdrömmare. De är lyhörda och är mycket mottaglig för intryck. Därför trivs Fiskarna bäst att få arbeta ensam. Allt för många involverade i projekt gör Fiskarna förvirrad och deras känslighet för intryck med att sålla bland all information, viljor och personer. De trivs där de kan vara kreativa eller ta hand om andra.

Deras anpassningsbara förmåga gör dem till bra lögnare, dock bara vita små lögner. Oftast använder dem sig av lögner inte för att skada utan av godhet.


I en relation är Fiskarna romantiska och kärleksfulla. De förlorar sig gärna i sin partner och kan glömma bort sig själva på grund av deras osjälviska natur. Detta kan göra att de inte ser de brister partnern har. I en dålig relation riskerar de att bli manipulerade och lurade.

De kan ha behov av att känna uppskattning och kärlek. Och de som är partner till Fiskarna kan räkna med att få mycket kärlek och uppskattning tillbaka. Behovet av att känna kärlek är för Fiskarna enormt.


Som ett av dem som tillhör elementet vatten ingår vissa basegenskaper som är mystik, mottaglighet, fantasi, känslor, intuition, känslighet och intresse för det dolda.

De som är födda i ett vattentecken är dem som är empatiska och drömmande. De har lätt för att ta in intryck från sin omgivning på grund av deras känslighet, och det är bra så länge det är bra intryck. De kan känna intensiva känslor och har kontakt med sina egna djupa känslor och även andras. Från kärlek till hat, från hopp till förtvivlan känner de intensivt och detta kan översättas i konstnärliga uttryck och skapande för dem i vattentecknet.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page