top of page
  • Universums karameller

Höj självkänslan med "Mirror Work"

Har du likt som jag haft perioder i livet när man haft så stora tvivel på sig och inte känt sig värt ett jota? Att man liksom varit långt ifrån ens bästa vän. Istället varit ens största mobbare & fiende. Hur logiskt är det egentligen? Man borde ju vara sin egen hejarklack. Ens bästa vän. Den som överöser en med komplimanger och uppmuntrande ord. Med tjoande toner hejar på dig och ger dig en klapp på axeln & massa kärlek.

Istället "slår" vi på oss själva & jämför oss med andra. Det kan bli en ganska bister verklighet att leva om man fortsätter så...


När jag satt & funderade på detta trillade jag över en kvinna, vid namn Louise Hay som tråkigt nog gick bort för ett par år sedan. Hon arbetade mycket med affirmationer och levde efter en positiv filosofi, och även författat självhjälpsböcker och föreläst.

När jag snubblade över detta kom jag också in på något som kallas Mirror Work. Till detta har Louise Hays skrivit en bok som säljs bland annat på adlibris (dock på engelska) för den som vill läsa mer ingående om tekniken. (ej sponsrat och inte reklam)

https://www.adlibris.com/se/bok/mirror-work-9781781806159


 

Vad menas med Mirror Work?

Denna teknik handlar om att överkomma sin innersta kritiker och lära sig älska sig själv igen. Genom att tro på de positiva affirmationerna och ta till sig dem. För spegeln kommer reflektera det du tänker och känner om dig själv.

Det kan vara obekvämt till en början, innan man skalar bort alla rädslor och osäkerheter och innan man ser vem man verkligen är och ser sig själv på riktigt.


Hur kan man göra Mirror Work?

Under 21 dagar, alltså 3 veckor ska man affirmationer för att stärka sig själv och bygga upp sin kärlek till sig själv.

  1. Inled med att spendera 5 minuter, minst 3 gånger i veckan. Ha gärna på lite avslappnande musik på i bakgrunden och ta några djupa andetag för att landa i nuet. Upprepa mantran som exempelvis "Jag älskar mig själv; Jag accepterar mig själv; Jag är trygg & säker."

  2. Efter två veckor, utöka tiden till 10 min 5 gånger varje dag i en vecka.

  3. När du nått sista veckan, ställ dig naken vid en helkroppsspegel varje dag och upprepa ditt mantra. Var noga med att fortsätta och påminn dig själv att visa dig vänlighet, även när de negativa tankarna knackar på.

Affirmationerna ska vara personligt valda, de ska betyda något för dig. Man kan också ha i åtanke att använda sig av affirmationer som inte fokuserar så mycket på det yttre, utan istället det inre. Istället för att säga "Jag är vacker" kan man säga "Jag är kraftfull".


 

Att bygga sig själv är ett evighetsarbete, jag tror aldrig man blir riktigt klar. Och man behöver definitivt underhålla sin självkänsla för att hålla den i fint skick. Men dessa 3 veckor kommer inte förvandla dig till den självsäkraste på planeten, men däremot kommer det ha planterat ett frö hos dig och skapat dig en ny vana som är positiv. Du har inlett ett bättre sätt att tala till dig själv.


Förslag på positiva affirmationer:

- Jag är stark.

- Jag vet mitt värde.

- Jag älskar den jag är.

- Jag kan övervinna allt.

- Jag älskar den jag är.

- Jag tror på mig själv.

- Ingen utmaning är för stor för mig

- Jag är en underbar person.


Och... Det är inte egoistiskt att ta hand om sig själv. Det är inte själviskt att överösa sig sjäv med positiva ord och komplimanger. Man kan alltid höja sig själv, det blir bara fel om man höjer sig själv för att visa att andra är lägre ned. Men att bry sig om sig själv och ta hand om sig själv är aldrig fel. För du är din bästa vän. Du är din partner in crime.


You have been critizicing yourself for years and it hasn´t worked. Try approving of yourself and se what happens - Louise Hay

Var snäll mot dig själv. Ge dig själv kärlek, även när det känns som att du inte förtjänar det (för det gör du alltid).


Massor av kärlek till er!

/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.
4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page