top of page
 • Universums karameller

Hur man renar och laddar sina kristaller

Att rena och ladda sina kristaller är viktigt. De, liksom oss, behöver renas och laddas.

När du nu kanske köpt på dig en kristallsamling finns det några viktiga steg att ta.

Var dock noga med att ta reda på vilka som tål vatten eller ej, för alla gör inte det! Risken finns att de förstörs, kanske bli fläckiga eller löses upp.


Rena och ladda dina kristaller:

 • Det första du ska göra när du köpt en kristall är att rena den under rinnande vatten (De kan ha fått med sig energier på väg hem från dig, eller från andra som tagit på dem i affären).

 • Tänd ett vitt eller gyllene ljus och runt den placererar du dina kristaller, eller framför om det bara är en. Låt ljuset brinna ner så att kristallerna kan suga åt sig allt ljus.

 • Om din kristall skulle behöva extra kraft, t.ex inför ett viktigt möte (oavsett om det gäller arbete, kärlek, vänskap) kan du tända en rökelsepinne av ros eller lavendel (för milda energier). Behöver du energi för styrka och framgång kan du använda rökelse av sandelträ eller tallbarr. Forma spiralformade rökringar över kristallen/kristallsamlingen och föreställ dig samtidigt att mötet kommer gå bra. När du är klar låter du det brinna klart.

 • Om kristaller har fått slita hårt och du är medveten om att den kan ha blivit utsatt för mycket energier är det lämpligt att skölja igen. En ametist kan behöva renas oftare pågrund av att den är en kristall som också laddar andra kristaller. Känner man att ens kristall känns trött och energilös behövs rening och laddning. Ibland oftare om man vet med sig att den fått utsättas för mycket.

 • Havssalt (torrt) kan du också använda för att rena dina kristaller. Placera dina kristaller i en skål av trä, porslin eller glas och bädda ner dem i det. Låt dem ligga i minst ett dygn.

 • När du har renat dina kristaller kan du nyttja månljuset till att ladda dem. Placera dem på fönsterbrädan eller på ett fat i fönstret och låt månen ladda dem med energi. Fullmånens energi är extra bra!

 • Det går även att ladda kristaller i solljus, men var noga med att ta reda på vilka kristaller som inte tål det.

 • Man kan ladda sin kristall i ett kluster om man har det. Lägg kristallen i det och låt det laddas.

 • Ibland kan man också gräva ner sina kristaller för att låta dem laddas av jordenergin och få sig en paus. Men se till att det är bra jord och märka stället där du lagt dem.

 • Att använda sig av visualisering är också ett sätt att rena och ladda sina kristaller på. Tankens krafter är starka och är bra att öva sig på.


Glöm inte programmera din kristall!


Det är inget måste, men helt klart ett effektivare sätt att kunna nyttja sin kristall på. Berätta för din kristall vad du behöver hjälp med och det fungerar som en magnet och drar åt sig det den behöver för att uppfylla din önskan.

Genom att hålla din kristall i handen och sitta på en ostörd plats och meditera gärna i tysthet en stund och känn in vad som kommer till dig.

Landa i dig själv och ta några djupa andetag.

Håll kristallen i båda händerna och känn in om den säger dig något. Fokusera på kristallen (med ögonen öppna) och om du kan känna dess energi.

Lägg nu ditt fokus på att berätta för den vad du vill att den hjälper dig med.

Du kan till exempel säga: Jag laddar denna kristall med syfte att... Du kan säga det högt eller i tanken. Föreställ dig nu att din önskan och programmering nu ligger inne i kristallen. Din intention är nu förseglad inuti den.

Alla kristaller bär på olika egenskaper och det kan vara lämpligt att välja en kristall som passar din önskan/syfte/intention.


Nästa inlägg kommer jag skriva lite om "Gå-meditation". Alla har tid till att meditera och det kan du också göra medan du går!


Ha en fin dag och ta hand om er själva och varandra!

/Caroline, jag som skriver här på universums karameller.


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page