top of page
  • Universums karameller

Jungfrun (Virgo)

The Virgo woman may come across as demure and shy. But make no misstake behind that dreamy look is a determination of pure steel. - Therrie Rosenvald

Datum: 23/8-22/9

Element: Jord

Månadsstenar: Sardonyx, Mossagat, Citrin, Karneol.

Planet: Merkurius

Yrken: Sekreterare, lärare, läkare, ekonom, utredare, revisor

Färg: Grönt och mörkbrunt

Bra sidor: Omsorgsfull, pålitlig, plikttrogen, intelligent, analytisk, praktisk, charmerande, rolig, välklädd, effektiv.

Sämre sidor: Ängslig, kritisk, sträng, perfektionistisk, tjatig, överambitiös, hypokondrisk, gnällig.


Återigen når vi ett tecken, Jungfrun, vars styrande planet också är Merkurius, likt Tvillingarna. Merkurius står för kommunikation.


Jungfrun är det sjätte tecknet i zodiaken och här har vi den stabila arbetare, men också den främsta kritikern. De har ett förstaklassigt intellekt, men saknar självförtroende.

De kan verka reserverade och kyliga, men lär man känna Jungfrun på djupet ser man att de besitter varma hjärtan och är lojala som ställer upp i alla väder.


Här har vi ett tecken som är i ständig rörelse på grund av sin nervösa energi. För en Jungfru är det viktigt att försöka få rörelsen i en positiv riktning för att inte det ska utmynna i rastlöst plockande. De mår bra av att försöka träna på att hitta sitt inre lugn och koncentrationsförmåga för att lugna oron. Annars kan det komma nervspänningar och de i sin tur skapar nervösa beteenden och kan tänkas bli hypokondriska. Detta bottnar i deras oro.

Men genom att använda sin analytiska förmåga, skarpsynthet och praktiska läggning kan de överkomma det och med åren blir det bättre.


De födda i Jungfruns tecken har sinnet för att se till detaljerna och är väldigt skarpsynta. De är otroliga arbetsmyror som sjunker in i sina projekt in i minsta detalj, men de får se upp för att inte missa helheltsbilden. Men de är oerhört snabbtänkta.

De vill nå full perfektion och ställer höga krav på sig själv. Och sin omgivning. De är väldigt plikttrogna och strukturerar gärna upp rutiner och regler för hur det ska göras, och de förväntar att andra ska följa det. När andra följer det kan en Jungfru ge av sin kraft och tid till dem.


Det kanske inte kan verka så alla gånger, men de i detta tecken behöver stöd och uppmuntran från sin omgivning, för när oron tränger sig på är de rädda för att inte duga när de sätter hög press på sig själva. Därför behöver de också dämpa pressen de har på sig själva.

Jungfruar är talföra och diskussionslystna, precis som sina “kusiner” Tvillingarna. De tål inte att höra på dumheter.

De spenderar mycket tid på att sköta om sitt hem och vill ha det snyggt och välstädat. Likaså gäller för dem själva. De gillar stil och klass. Det är viktigt att se snygg och prydlig ut också.


I kärlekslivet kan Jungfrun vara en hängiven partner. En livslång partner om Jungfrun väl bestämmer sig för det. Men de kan vara krävande men också blyga. De kan ha en sviktande självkänsla som säger att de inte duger och därför svår att komma in på. I en relation är de dem som är redo att göra allt för sin partner, när de väl kan visa sin kärlek i sitt fulla uttryck.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page