top of page
  • Universums karameller

Kräftan (Cancer)

One of the most astounding traits in the Zodiac falls to Cancer, and it´s their innate ability to spark happiness in others even when they themselves are not feeling great. - Maria Silva

Datum: 21/6-22/7

Element: Vatten

Månadsstenar: Pärla, Månsten, Safir, Kalcit, Smaragd

Planet: Månen

Yrken: Vården, undervisning, sjuksköterska, gynekolog, kreativa yrken

Färg: Rökgrått och silverblått

Bra sidor: Omtänksam, vänlig, fantasirik, huslig, känslosam, empatisk, lyhörd, beskyddande, intuitiv.

Sämre sidor: Slarvig, lynnig, osäker, hemlighetsfull, självömkan, klängranka, lättstött, ombytlig, överkänslig, irritabel.


Det fjärde tecknet är här, Kräftan som har Månen som härskarplanet, som står för mottaglighet. Också för sårbarhet och det förflutna.


Kräftans största särdrag är behovet att skydda sig själv och familjen mot alla hot. Även om en Kräfta skulle mörkna i blicken vid motsägning i diskussion och ge tillbaka med ett fränt svar, är Kräftan trots det en gåtfylld typ. För här finner man en kärleksfull ömhet och omtanke under ytan. I detta tecken blandas de högspända känslorna med stor intuition.


En Kräfta har mycket livlig fantasi och i kombination med känslorna och om de inte lär sig att behärska det, kan det skapa oro. Deras tankeverksamhet fungerar bäst när det får arbeta på ett instinktivt plan och är praktiskt när det gäller beslutsfattande. Deras största utmaning är skiftandet i humöret där de kan nå sjunde himlen för att sedan falla ner i det mörkaste hål av tvivel. De har ett behov av bekräftelse och få veta att de duger, när deras självförtroende sviker. Ibland tar de sig själva på lite för stort allvar.


I en relation är Kräftan en omtänksam och underbar partner som är full av känslor och kärlek. De är romantiska och godhjärtade. Däremot ska en de se upp för att såra sin partner då de kan låta sin egen oro och spänning spilla över på den andre, som då kan ge utlopp för det genom grymma kommentarer. Och skulle partnern ge igen med samma mynt skulle Kräftan inte alls bli glad.

Med nära och kära är Kräftan sentimental, den som är påhittig när det gäller presenter och letar fram gamla roliga ting till högtider. De har en tendens att leva i det förflutna och bli väldigt sentimentala, som de behöver se upp med. För det kan få relationer att stanna upp och inte kunna utvecklas vidare. De lever gärna i det förflutna.

Men när en Kräfta finner den stadiga kärleken betyder familjen allt och skulle göra allt för dem. De behöver tryggheten och ett varmt hem där de gärna har mycket saker och fyller med gamla minnen.

De har ett väldigt bra minne, som gör det svårt för dem att släppa saker. Om det så är en idé, vänner, kärlek osv.


Detta stjärntecken uppskattar yrken där det finns omväxling och förändring, men i själva yrket behövs kontinuitet. För det mesta är Kräftor sluga och har ett sinne för affärer är de väl använder sina instinkter och intuition. De trivs där det finns en sammanhållning och gemenskap, men har inga problem med att arbeta själv. Befinner sig en Kräfta där det är dålig stämning vantrivs de direkt. Det beror på att Kräftans känslighet och mottaglighet för intryck. Yrken som är kreativa passar dessa bäst.


Som ett av dem som tillhör elementet vatten ingår vissa basegenskaper som är mystik, mottaglighet, fantasi, känslor, intuition, känslighet och intresse för det dolda.

De som är födda i ett vattentecken är dem som är empatiska och drömmande. De har lätt för att ta in intryck från sin omgivning på grund av deras känslighet, och det är bra så länge det är bra intryck. De kan känna intensiva känslor och har kontakt med sina egna djupa känslor och även andras. Från kärlek till hat, från hopp till förtvivlan känner de intensivt och detta kan översättas i konstnärliga uttryck och skapande för dem i vattentecknet.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page