top of page
  • Universums karameller

Kraftdjur


Har du någonsin upplevt att du dragit dig speciellt mycket till ett slags djur eller att i dina drömmar fått besök frekvent av ett och samma djur? Kanske har du då haft kontakt med ditt kraftdjur! Vilket är fantastiska väsen och vi alla har en åtminstone!

Vad är ett kraftdjur?

Just ordet kraftdjur härstammar från shamanismen och ursprungsbefolkningen från flera olika kulturer, och det bygger på att allt har en själ och hör samman.

Ett kraftdjur symboliserar och är själen av ett djurs samlade personlighet, styrkor och svagheter. Det sägs att alla människor har ett, eller till och med två eller flera. Dessa ska då vara personliga och delas inte med andra.

De finns inte i den fysiska världen utan är behjälpliga från andra sidan.


Från vår födsel och till vår död följer ett kraftdjur med oss. Men det är inte alltid samma utan de kan också bytas. Det kan ske vid stora förändringar i livet eller ställs inför andra utmaningar som ditt andra kraftdjur inte kan hjälpa dig med, då kan det bytas ut mot ett som kan ge dig det du behöver.


Oftast har vi kraftdjur som påminner lite om oss själva och vår personlighet. Men ibland även den totala motsatsen för att ge dig balans. Den kan då hjälpa oss förstå vilka delar av oss själva vi behöver utveckla, som förmågor, färdigheter och delar av vår personlighet.

Ibland kan de också fungera som tillfällig vägledare i livet, under perioder du behöver det och behöver uppmärksamma något. I detta fall är det vanligt att kraftdjuret använder sig av synkronicitet och för dig att kunna ta reda på vad kraftdddjuret symboliserar.


Hur vet man vilket kraftdjur man har?

Du skulle kunna se tillbaka på din barndom, fanns det något djur du alltid drog extra mycket till? Något du gärna ville se, ville ha som gosedjur, ville se filmer om?

(Själv hade jag en nästintill besatthet till Nalle Puh, så då måste det ju betyda att Björnen är eller har varit mitt kraftdjur.)

Du kan be om, innan du somnar, att få se ditt kraftdjur i dina drömmar.

Man kan även be en shaman ta reda på det.

Du kan också be kraftdjuret av visa sig för dig, då kanske den kommer ge dig ledtrådar såsom skyltar, tv-program, bilder osv.

Ett annat sätt är guidade meditationer och trummeditationer. Finns på youtube för den som vill testa!


Hur kommunicerar kraftdjuren med oss?

De kommunicerar genom ditt undermedvetna via synkronicitet, drömmar och meditationer. Den kan också dyka upp fysiskt i din värld och visa sig på ett sätt den normalt inte skulle göra, kanske bete sig på ett sätt eller befinna sig på en plats den vanligtvis inte skulle göra annars. 


Känner du redan till ditt kraftsdjur? Berätta gärna om det i kommentarerna och hur du blev varse om det.

Ha en härlig måndag och ta hand om er!


/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page