top of page
  • Universums karameller

Kraftdjurens betydelser

Här kommer en liten lista på olika kraftdjur och deras betydelser.

Varför är detta med kraftdjur eller spirit animals så poppis?

Kanske har det att göra med att man kommer närmare naturen.

Kanske också ett sätt för oss att låsa upp våra inre potential.

Kanske har vi lättare för att plocka åt oss djurens starka sidor.

Oavsett varför eller vad så är det viktigaste att du kan finna länken mellan dig och ditt kraftdjur och vad den betyder för dig, för det betyder mer än någon lista med beskrivningar kan göra. Men det kan vara en god vägvisare och råd. Kraftdjuren byts ut genom livet, och guidar dig beroende på vilken plats i livet du befinner dig.Björn: Är en kraftfull guide för emotionellt och fysiskt helande. Den uppmärksammar din inre styrka och uthållighet. Nyckelord: Styrka, överlevare, healer, ledare.

Bäver: Symboliserar kapaciteten att ta sig igenom tuffa tider. Här finns styrka och uthållighet. Nyckelord: Uthållighet, hårt arbete, motivation.

Bönsyrsa: Symboliserar lugn och spiritualitet. Vill lära oss få kontakt med det högre jaget. Nyckelord: Lugn, spiritualitet, kontakt med det gudomliga.

Delfin: Kommer med budskap om att öppna upp dina ögon för att inte gå miste om något. Se dig omkring! Nyckelord: Harmoni, accepterande och ömsesidig förståelse.

Elefant: Står för uråldrig visdom och kommer med stor energisk närvaro. Den vill lära oss att mildhet, engagemang och kommunikation i relationer är viktig och nödvändig för att hålla den vid liv. Nyckelord: Förtroende, tålamod, styrka, beslutsamhet, sällskap.

Fjäril: De vill påminna oss om att inte fly, trots att det känns jobbigt. Här behövs bearbetning och balans. Var närvarande. Våga känna, lyssna och se, för då kan glädjen komma. Nyckelord: Flyktighet, inre lugn, distans.

Groda: Ett djur som kommer med budskap om krafter och evigheten. Nyckelord: Skapande, reproduktion.

Hund: Kommer som påminnelse om andlig disciplin och att det är grunden för sann lycka och glädje. Var din egen bästa vän och känn tillit. Nyckelord: Trygghet, tillit, andlighet.

Häst: Budskapet hästen vill säga dig är att välja frihet. Gör dig fri från allt som begränsar eller hämmar dig. Nyckelord: Resor, frihet, möten.

Hök: Ibland är saker och ting inte som det ser ut. Höken kommer med budskapet att inte låta det första intrycket bli din bedömning. Se närmare och nogrannare med vässad blick.

Nyckelord: Överblick, budskap, skarspsynthet.

Igelkott: Står för fertilitet och att vara sammanlänkad med jorden. Igelkotten är ett nattdjur och står för en "andra syn" och vet hur den ska ta hand om sig själv. Nyckelord: Energi, intuition, intelligens, skydd,

Isbjörn: Detta kraftdjur kommer med budskapet om att du behöver ta vilostunder när du känner att du behöver. När du varvar ner och vilar, då kan svaren komma till dig. Nyckelord: Vila, visioner, styrka, lugn, insikt.

Katt: Kommer med budskapet om att lyssna inåt för att få stå på egna ben. Fatta egna beslut. Nyckelord: självständighet, överflöd, magi, oberoende.

Lejon: Påminner dig om att vara stark och modig. Du ska våga stå för det du säger och känner. Ta hand om dig själv för att inte dränera all din energi på andra. Nyckelord: Balans, Eget värde, styrka, mod.

Leopard: Mästaren av kamouflage. Här har vi intresse för att uppleva nya kulturer och se nya platser. Nyckelord: Rörlighet och nåd.

Orm: Kommer med budskap om att lyssna till din inre visdom. Lita till att du kan leda dig på rätt väg. Du vet vad som är bäst för dig och vad dina behov är. Nyckelord: Återhämtning, undanglidande.

Rådjur: Står för instikter och stark intuition. De visar på kvickhet i beslut, impulsivitet och en stark inre kraft. Går sällan i strid för något. Moder jords krafter. Nyckelord: Diplomati, fokus, kärlek.

Räv: Kraftdjuret Räven råder dig till att vara mer öppen för livet. Med öppenheten finner du friheten. Nyckelord: Smidighet, insikter, observation.

Sköldpadda: Står för tålamod och visdom. Att rörelsen går alltid framåt, om än långsamt, men åt rätt håll går det och mot målet. Nyckelord: Visdom, tålamod, tålig.

Tiger: Guidar dig genom tuffa tider och hjälper dig finna din inre styrka. Med Tigern finner man sin självkänsla och vågar vara modig. Nyckelord: Styrka, mod, bestämdhet.

Uggla: Symboliserar gammal visdom, som är äldre än du men som du besitter. Är en gammal själ. Kan betyda byte och förändring. Nyckelord: Visdom, pånyttfödd, inkarnation.

Varg: Kommer med meddelandet om att du är vis och har mycket att lära ut. Möt din omgivning och visa stoltheten över vem du är och vad du kan. Nyckelord: Starka egenskaper, vishet, nya tankar, lojalitet, familj.

Örn: Kraftdjuret vill tala om för dig att du inte behöver känna rädsla över att lyfta och flyga vidare. Det är det du behöver och du behöver vara modig för att få din frihet. Nyckelord: Frihet, mod, högre seende.


/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page