top of page
  • Universums karameller

1. Lagen om enhet (Law of Oneness)


Lagen om enhet är en av de mest grundläggande lagarna och förstår man denna kan man förstå resten. Du kommer säkert märka, ju mer du läser om lagarna, att de hänger alla ihop med varandra. Det börjar trilla ner en polett.Just denna lagen handlar om att allt är ett. Allt är sammanlänkat. Allt går hand i hand. Vi är alla sammanlänkade till varandra, mer eller mindre, med allt runt omkring oss. Vi är alla en del av ett medvetande, som vissa kanske skulle kalla Gud, universum, eller vad som än passar din bild och tro.


Ihop med denna lagen kan man lättare förstå lagen om karma, som vi kommer in på senare.

Till exempel, om du gör något gott för någon annan, hur mår du då? Väldigt bra va? När du vet att du fört glädje över till någon annan tänds samma glädje i dig. När du ser glädjen hos den andra är det oundvikligt att inte känna det samma. Delad glädje är dubbel glädje, inte bara en klyscha. Den känns ganska sann i detta sammanhanget.

Men om du gör något dåligt eller elakt mot någon annan. Hur mår du då? Inte särskilt bra, skulle jag gissa. Du kanske drabbas av olika negativa känslor, såsom ångest, ånger, dåligt samvete osv. Kanske är det då karmalagen som går in och du får känna på hur den andra personen känner.


Om någon i din familj far illa, är sjuk eller går igenom en tuff period drabbar det hela familjen. Som en tjock dimma av negativitet. Det är för att vi är alla ett, och vi känner med varandra. För vi påverkas av varandras frekvenser. En stel och ilsken stämning på en tillställning kan få varenda gäst på dåligt humör.


Vi känner av varandras energier och frekvenser. Föreställ dig en mor som känner på sig att hennes barn hamnat i trubbel, hon känner på sig att något är fel. Det visar sig då kanske vara rätt. Vi är alla sammanlänkade, kanske i olika styrka beroende på hur medvetna och närvarande vi är, men vi är alla ett.


När vi inte är medvetna om denna lagen, det är då kaos kan börja råda. Istället för kärlek finns det hat, istället för fred blir det krig.

Genom att vakna upp och inse att vi är en del av allt kan man lättare förändra sin omvärld. När du gör något för någon annan får du ta del av de goda energierna.


... Oneness is the secret to everything. - Swami Vivekananda9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page