top of page
  • Universums karameller

10. Lagen om polaritet (Law of polarity)

Uppdaterat: 13 juni 2022

Polarity, or action and reaction, we meet in every part of nature in darkness and light in heat and cold in the ebb and flow of water in male and female in the equation of quantity and quality in the fluids of the animal body in the systole an. - Ralph Waldo Emerson

Allt i din omvärld har en motsats. Till exempel godhet och ondska eller kärlek och hat.

Man skulle kunna säga så här, om det inte fanns mörker, skulle du då kunna uppleva ljus? Eller förstå glädje om det aldrig fanns sorg? Nej, förmodligen inte.

Det behövs en motpol. Vad som är bättre eller sämre beror på vår egen perception.

Lagen om polaritet möjliggör vägar att ta. Det är bara för dig att välja.

Låt oss föreställa oss att du stöter på ett problem, nu har du två val att göra. Antingen fortsätter du ser det som ett problem och nästintill omöjliggör det att lösas. Eller ser du det som en utmaning och i utmaningen börjar du klura på tillvägagångssätt.

Vi kan se på samma sak men på olika sätt, och vi väljer hur vi vill ha den och hur den ter sig i vår verklighet. Ett problem kan fortfarande vara ett problem, frågan är hur vi griper an det.

Vi är alla här med olika erfarenheter i vår ryggsäck, som i sin tur påverkar våra beslut och hur vi ser på saker och ting.


(Detta brukar kallas för paradigm, en samling av beteenden och vanor som vi samlat på oss sedan vi var barn. Dessa kontrollerar hur vi reagerar och agerar. Den påverkar vår perception av omvärlden. Hur vi tänker och gör. Detta är något som är djupt rotat i oss i vårt undermedvetna och kan vara lite knepigt att förändra, men det går. Så länge man är medveten om det kan man förändra, även om det tar tid. Tänk dig själv hur mycket som hamnat i ditt undermedvetna sedan du var barn. Det är en hel del. Där, i det undermedvetna, kan det ligga saker som säger dig att du inte kan vissa saker.

Till exempel, att man måste slita som ett djur för att få en inkomst, att man inte kan lita på folk, att för att duga till måste man se ut på ett visst sätt, ingen i familjen har gått en högskoleutbildning så varför ska jag osv. Allt detta kan ligga i ditt undermedvetna och påverka dig, men det är något som du också kan påverka senare och förändra.)


Två vägval i livet


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page