top of page
  • Universums karameller

11. Lagen om rytm (Law of rhythm)

Uppdaterat: 8 juni 2022

Nothing stands still - everything is being born, growing, dying - the very instant a thing reaches its height, it begins to decline - the law of rhythm is in constant operations. - Three Initiates

Som våra olika årstider, som ebb och flod, som solens upp- och nedgång, konjukturen som går upp och ned, så fungerar denna lag. Det är ett mönster som universum följer. Saker och ting kan pendla fram och tillbaka. Sjunka och stiga. Som månens faser förändras från den minsta skärvan till att bli hel - igen.

Även om saker kan verka mindre bra ibland, behöver man ha i åtanke att inte fastna i det negativa tänket. Saker och ting vänder alltid. Solen går alltid upp och ner. Månens fulla glans återvänder alltid. Årstiderna kommer och går. Så fungerar det även i livet. Efter en dålig period kommer bättre tider. Runt hörnet väntar alltid något bättre.

Livet och allt som händer runt omkring oss går i cykler och förändring finns alltid runt hörnet. Det är en naturlig del av livet.

Vad är denna lagen bra för då, kanske du undrar? Vad kan vi lära oss av den?

Jo, vad lagen vill lära oss är att se det vackra i olika faser i livet. Att se på det med ett optimistiskt perspektiv. Till exempel, ser du ditt glas som halvfullt eller halvtomt?

Vinter följer aldrig vinter. Natten och dagen möts alltid. När vi är medvetna och accepterar rytmen kan vi också lättare leva i harmoni.5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page