top of page
  • Universums karameller

Lapis Lazuli - Gudarnas öga

Denna är en av mina absoluta favoriter, Lapis Lazuli. Den blåa färgen kan göra mig alldeles salig och lugn. Det är en av de kristaller jag arbetat mest med. Mest har jag använt den vid meditation för att öppna upp mitt tredje öga.


Historia?

Det sägs att den ska ha existerat sedan tidernas begynnelse. Men om vi går tillbaka en liten bit i historien, till Sumererna, så trodde de att lapis lazuli innehöll essensen av gudar och gudinnor. I forntida Egypten symboliserade den himmelsgudinnan Nut, som hade en kropp alldeles täckt i stjärnor.

Nog har man hört, i alla fall i förbifarten, att man förr pulveriserade lapis lazuli och använde det som ögonskugga. Cleopatra ska ha varit en av dem. Varför gjorde man detta? Jo, för att man ansåg att det skulle hålla onda ögat borta. Detta ska både män och kvinnor gjort.


Lapis Lazulis egenskaper?

Denna kristall sägs ha healande effekter mot huvudvärk, migrän, öron och näspassager och även trötta ögon. Ska även vara bra för barn med autism eller aspergers syndrom.

Den kan också hjälpa dig komma ihåg information (särskilt lite senare i livet). Den sägs dra till sig kunskap och sanning och förbättra den interlektuella förmågan.


Lapis lazuli är en bra yrkessten och passar att förvara på jobbet vid ditt arbetsutrymme för att bli befordrad. Även att leda andra eller bli framgångsrik inom ditt område. En bra sten för personer i chefspositioner och de som vill bli experter inom ett område.


Denna kristallen ska stå för visdom och frihet och vara en dörröppnare till andra dimensioner. Med denna kan vi tänka utanför boxen och förstärka vår visdom och inre seende. Den är bra för att utveckla vårt problemtänkande och hitta nya sätt att tänka på. Den tar bort negativa energier och tankar och hjälper dig få fokus och harmoni på många plan.

Med en lapis lazuli får vår innersta sanning komma till uttryck.


Andliga egenskaper?

Genom att placera en lapis lazuli på pannan mellan ögonbrynen, under exempelvis meditation, kan den hjälpa dig öppna upp ditt tredje ögat. Det chakra som länkar din undermedvetna visdom till den kollektiva visdomen som någonsin funnits. Den hjälper dig bli medveten om den andliga världen och ger dig beskydd i den processen.

Genom att använda den för att stimulera vårt tredje ögat att öppna sig kan vi utveckla och öka vår mediala förmåga och underlätta kontakt med bland annat våra skyddsänglar.

I meditationer är den en kraftfull sten och ger dig kraft och energi.

Lapis lazuli är inte bara en sten för det tredje ögat, utan även halschakrat, då den står för sanning och klarhet. Den hjälper oss fördjupa vår kommuniktation till allt omkring oss. Den stimulerar oss till att bli tydligare och tala om vad vi tycker och tänker.

Lapis lazulis ledord är meditation, intuition och visdom.


Affirmationen för Lapis lazuli.

"Jag säger sanningen utan att tveka."


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page