top of page
  • Universums karameller

Lejonet (Leo)

She needed a hero so that´s what she became. - Unknown

Datum: 23/7-22/8

Element: Eld

Månadsstenar: Bergkristall, Tigeröga, Onyx, Granat

Planet: Solen

Yrken: Teater, chefs- och ledarpositioner, receptionist, säljare, regissör

Färg: Lila

Bra sidor: Viljestark, generös, utåtriktad, charmig, kärleksfull, trofast.

Sämre sidor: Högfärdig, arrogant, maktgalen, vill bestämma, fast vid sina åsikter, behov av att bekräftas.


Vi har kommit fram till Zodiakens femte tecken, som är Lejonet med Solen som styrande planet. Solen belyser det medvetna egot och personlig kraft.


Här har vi stjärntecknet med charmen och den starkaste utstrålningen. De älskar att stå i centrum och är dramatiska. De älskar att låta uppmärksamhet och beundran skölja över dem. Med det betyder det inte att Lejonet är självupptagen, utan de är noga med att se till att lyfta andra och hjälpa dem se sina starka sidor.

De är storslagna som personer och med varma hjärtan som har smak för det goda i livet. Det får gärna vara lite lyxigt.

Men de kan ha svårt att lämna centrum åt någon annan, och vill allra helst själv skina som starkast. Det ska bli som de bestämt, helst. Deras självförtroende är enormt och de kan nästintill bli maktgalna.


Ett Lejon är generöst och ger gärna av pengar, kunskap och kärlek. De är positiva personer som uppskattas av andra i deras omgivning. De har fina sidor som gör att andra känner sig sedda och uppskattade. Med det är sällan alla kommer in på Lejonet på ett personligt plan, trots att de är oerhört bra lyssnare delar de inte mycket på sina egna personliga problem.


Med smak för glam och lyx spenderar Lejonet gärna pengar på shopping, god mat och nöjen. Men skulle de inte ha pengarna till det skulle de bli frustrerade om de inte kunde leva i lyx och flärd som de så gärna vill.


I en relation är Lejonet trogna och tillgivna, nästan överdrivet. De är varma och passionerade partners, ger kärlek, tid och pengar. De är väldigt generösa med fina komplimanger, gester och visa uppskattning. Men ett Lejon älskar först och främst sig själv. Det kan lätt bli gräl och svartsjuka på grund av deras tendenser att hamna i drama. För att passa ihop med ett Lejon behövs samma smak för livet, smaken för att leva lyxigt.


Inom yrket uppskattar Lejonen där de kan vara kreativa. De har ledarskapsegenskaper och när de får stå i centrum trivs de som bäst. De är bra på att lösa problem på alla möjliga sätt och inget är trasigt förrän det försökt lagas. De är plikttrogna och lojala medarbetare.

Som ett av dem som ingår i elementet eld besitter Lejonet vissa basegenskaper genom det. Här har vi stark vilja, energi, idealism, spontanitet, kreativitet och passion bland annat. De är av natur temperamentsfulla och har ett behov för att uttrycka sig personligen. De eldteckenfödda besitter entusiasm, kraft och eldighet.
13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page