top of page
  • Universums karameller

Manifestation - Journaling / Tacksamhetsbok

En väldigt enkel och bra teknik kring manifestation är att skriva, alltså journaling, i en bok avsedd för enbart det. I denna bok övar du tacksamheten för det du redan har i ditt liv. Här gäller det att se allt överflöd som redan finns inom dig och runt omkring dig.

Varför då, undrar du kanske då?

Jo, för Universum kommer osannolikt inte kunna möta dig i dina önskningar om du inte uppskattar det som redan finns i din närhet.

En bra påminnelse till sig själv kan vara att se det stora i det lilla.


Att börja skriva i en tacksamhetsbok är ett bra sätt att skifta sitt fokus från det man inte har till det man redan har. Det är annars lätt att fastna i tankar som "det kan jag aldrig göra för jag har inte råd med det." Istället rikta sitt fokus på det goda som redan finns.

Det handlar i korthet om att få upp ögonen och bli mer medveten om det fina som redan finns runt omkring dig och det hjälper dig skifta till positiva tankemönster.

Positiva tankemönster gör manifestationer möjliga och Universum kan möta dig när du ligger på den frekvens du behöver för att få mer överflöd i ditt liv.


När ska jag skriva i min tacksamhetsbok?

Det är kanske fördelaktigt att välja stunden innan det är dags att sova, för då kan de positiva tankarna påverka ditt undermedvetna sedan när du somnat. För det sista du tänker på kommer vara tacksamhet och det kommer vara det sista som genomsyrar ditt väsen innan du sluter dina ögon.


Avsätt en stund på kvällen och skriv ner 5-10 saker du är tacksam över, saker som du upplevt eller lärt dig under dagen. Det går bra på morgonen med, men jag tror att kvällen är bäst när minnet av dagen är som färskast.

(Kommer man inte på så många i början så är det okej, det viktigaste är att börja!)


Varför skulle detta vara bra egentligen? Jo, för allt du känner och upplever påverkar dig och dina känslor - som är nyckeln till vad du manifesterar. Kan du öva tacksamhet inför det som redan finns, så har du nyckeln till manifestationen och önskningarna.


Jag är tacksam över att du är här inne och läser och tar dig tiden till att använda dig och lära dig om saker som finns i Universums gottepåse.


Hoppas du genast letar fram en fin bok att börja skriva i!


Ha en fin dag & ta väl hand om dig!

/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page