top of page
  • Universums karameller

Meditation med kristaller

I den moderna tron talar man om kristaller och deras healande förmågor. Men redan längre bak i tiden har det hittats skrifter om deras läkande krafter och att de användes. Man kanske skulle vilja tro på magin kristallerna innehåller, men då behövs både närvaro i nuet och tron på dem.


Det finns egentligen inga rätt eller fel sätt att meditera med kristaller på. Men ibland kan man kanske behöva lite tips och idéer på hur man skulle kunna göra.

Här nedan följer olika saker man kan göra när man mediterar med kristaller:

  • Vad är ditt ändamål? Din intention?

Börja med att fundera på vad du skulle vilja fokusera på under din meditation. Vad är det du vill känna och uppleva? Utifrån din intention väljer du en kristall för det ändamålet eller väljer en kristall du känner dig dragen till. Det finns inga fel oavsett vilken kristall du väljer. Lyssna på din intention vid valet av kristall. Du vet vilken eller vilka du behöver.

Du kan också använda det knepet jag använder när jag väljer kristaller som jag nämnt i ett tidigare inlägg. Där du placerar en kristall du känner dig dragen till i höger hand och sluter ögonen. Börjar du falla framåt är det rätt, faller du bakåt är den inte rätt för dig just då.


  • Välj hur du vill meditera.

Här är det upp till dig själv vad du väljer att ha i bakgrunden. Antingen vill man ha det helt tyst, kanske bara höra suset av vinden ute. Eller vill man ha lite lugn musik, eller kanske en guidad meditation. Oavsett vad du väljer så är det rätt för dig. Man kan testa sig fram och se vad som passar.

  • Höger hand.

Du kan placera din utvalda kristall i höger hand. Man kan också ha en i varje hand om det är så att man dragits till två.

  • Kristaller på kroppen

Du kanske väljer att placera ut kristaller på kroppen när du ligger ner, och då på våra energicenter, även kallade chakras. Genom att använda dig utav detta sättet kan det hjälpa dig connecta till din intuition och kropp. Här kan du utgå från kristaller som passar olika chakran. En bra start är börja med att placera en kristall på tredjeögat, som sitter i pannan mellan ögonbrynen. Detta kan hjälpa med att få kontakt med din intuition och få klarhet där du befinner dig just nu. Exempel på kristaller till det är månsten, lapis lazuli och ametist.

  • Framför dig eller runt dig.

Du kan också välja att placera kristaller framför dig under meditation och låta din energi ta del av kristallens energi. Det går även att placera dem i en cirkel runt dig för att skapa ett energifält. Du kan placera en framför dig, en bakom dig och en på varje sida.

  • Gör det bekvämt!

Se till att du befinner dig i en bekväm position, antingen om du sitter eller ligger när du mediterar med kristaller. (Ska du ha dem på kroppen, som föregående punkt är det såklart bäst att ligga ner). Lyssna till kristallerna och vilka budskap de kan föra fram till dig under meditation. Känn deras energi och frekvens.

  • Gör det med ro.

När du mediterar med kristaller, ta det med ro. Ha inte bråttom. Låt det sjunka in och du kanske vill skriva ner lite om dina upplevelser, tankar och budskap som kom till dig under meditationen. Ta tid till att processera allt du fått till dig under meditation.

Kristallerna är ett redskap för att du ska kunna öppna upp ditt sinne, hjärta och själ mot dig själv. För att du ska finna den kunskap och visdom som redan finns inom dig, men som hamnat bakom en rökridå av stressen i vardagen och distraktioner.


Oavsett hur du väljer att meditera med dina kristaller så är det allra viktigaste att lyssna till sig själv och vad som känns rätt för dig.

Det viktigaste är att ta del av kristallernas energier och frekvenser och vara närvarande med kristallen. Lyssna, känn in, titta på den, studera den noga, ha den nära dig. Vad säger den dig?


Min personliga favoriter när jag mediterat med kristaller har varit lapis lazuli, ametist och bergkristall. Jag har testat olika tekniker och inget är ristat i sten, vissa dagar passar det bättre att ha den i handen, och en annan dag mot kroppen. Det beror helt på dagliga faktorer och vad man känner för just då.


I nästa inlägg kommer jag berätta om hur man renar och laddar sina kristaller.


Må väl och ta hand om er själva och varandra!

/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.


Crystals are living beings at the beginning of creation. - Nikola Tesla
5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page