top of page
  • Universums karameller

Merkurius retrograd


Den 9 september gick Merkurius i retrograd, och det kommer den vara fram till den 1 oktober. Så alltså ett litet tag till kan vi behöva stå ut. Detta händer också 3 gånger om året (!). Detta är en period som symboliserar förvirring, förseningar och frustration.


Merkurius är planeten som styr kommunikationen i alla dess former - lyssna, skriva, läsa, tala osv... Och även alla aktiviteter relaterade till kommunikation, såsom förhandlingar och kontrakt. Även resor, bilar, frakt, post, meddelanden och mail.


Vad innebär detta då?

- Jo, kanske har du börjat uppfatta andra runt omkring att de blivit smått galna. Eller att du hamnar i bisarra diskussioner om helt oviktiga eller märkliga saker?


- Var beredd på att det kan bli eldiga diskussioner och till och med missförstånd. Detta är en period som kan testa relationer av olika slag, så rid ut denna tid! Tänk efter en gång extra innan orden lämnar mun.

- Kanske upplever du det som svårt att avsluta meningar eller ens kunna forma en sammanhängande tanke? Ditt sinne kan kännas lite dimmigt.


- Märker du att tekniska prylar sviker eller strular? Datorn, mobilen eller andra tekniska prylar verkar ha större tendens att gå sönder. Saker och ting verkar försvinna och du kan inte finna dem.


- Du kanske till och med upplever sömnsvårigheter. Dina drömmar kan verka snurriga och kanske en till och med mardrömslika. De kan verka lite bisarra.


- Upplever du förseningar när du är ute och reser? I trafiken och kollektivtrafiken?


 

Ja, det är detta som är en typisk retrograd för Merkurius. Under denna period kan det vara bra att ha allt detta i åtanke. Kanske ha lite mer tålamod och inte låta märkliga diskussioner få dig ur balans. Ta ett djupt andetag, även när tekniken strular eller kommunikationen går åt helskotta på olika sätt. Det är bara för ett tag till.


Använd tiden till något bra, trots det jobbiga!

Detta är en utmärkt tid för reflektion. Vart lägger du din energi?

T.ex om du anser att vänner och familj är det allra viktigaste för dig, fråga dig om du då lägger tillräckligt med energi där? Eller har du blivit allt för upptagen med jobbet eller någon hobby?


Det är en utmärkt tid att ta ett steg tillbaka och se över hur man lever. Lever du som du vill göra? Om inte, hur kan du göra framöver för att sträva dit du vill nå? Och med balans mellan alla de saker du anser viktiga?

Det ska också vara en tid när intuitionen är stark. Härligt ju! Så lyssna inåt!

Men inga drastiska åtgärder under denna period, det får bli efter den 1 oktober!


Tips! - Bär med dig Tigeröga för att motverka effekterna från Merkurius retrograd!

/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page