top of page
  • Universums karameller

Oxen (Taurus)

I´m a Taurus, which means that I have a bull-like determination, which means I´m not giving up. And that is true. I´m not. - Charles K. Kinzer

Datum: 20/4-20/5

Element: Jord

Månadsstenar: Smaragd, Aventurin, Rosenkvarts, Krysokolla

Planet: Venus

Yrken: Banker, försäkringsbolag, aktiebörsen, egen företagare, regelbundet arbete med regelbunden inkomst.

Färg: Rosa, blekblått & grönt (pastellfärger)

Bra sidor: Pålitlig, tålmodig, varmhjärtad, envis, trygghetsälskande, beslutsam, nyfiken, lugn, tillgiven.

Sämre sidor: Svartsjuk, girig, hård, bitter, njutningslysten, bekväm, tråkig, maktälskande.


Vi har anlänt till Zodiakens andra tecken, Oxen, med Venus som styrande planet. Venus står för njutning och sensualitet, men även svartsjuka. Den står för den positiva kraften och kärlek till människor och ting.


Oxen som person är en sann livsnjutare och jordnära där hemmet är deras borg. En riktigt god middag är svårslaget med en god dryck till. Allt som är vackert och lyxigt att svårt att motstå, som konst, mat, dryck, komfort, materiella ting osv.

Med tanke på att deras hem är deras borg lägger de stort fokus på materiella ting för att göra det så bekvämt och vackert som möjligt.


En Oxe är praktiskt lagd, de är realistiska och arbetsamma. Lugnt och metodiskt tar de sig fram och använder sin stora uthållighet. Inget hinder är för stort och det med mycket tålamod och sin envishet. Som ett av de starkaste tecken i Zodiaken är inget omöjligt.

De födda i Oxens tecken gillar rutiner och traditioner, därför kan de upplevas som något oflexibla. Att förändra en Oxe skulle inte vara en enkel match, då de gillar sina rutiner och har klart för sig när saker och ting ska göras och hur.

Oxen är inte alls förtjust i förändring och kan anses som en som strävar bakåt. De är envisa och ändrar sällan sin åsikt och låter sig inte lätt övertalas.


De är principfasta och envisa, men en Oxe är alltid pålitligt och går att lita på. Med sitt lugna och stadiga humör är det inte lätt att få en Oxe över kant. Om man inte retar upp den tillräckligt mycket vill säga. De är inte förtjusta i att ta risker. Men skulle de bli riktigt arga skulle de kunna bli långsinta.


Dessa godhjärtade och praktiska varelserna ser till att andras behov blir tillgodosedda. Därför är det viktigt att tiden finns i vardagen och att familjelivet fungerar. Detta är viktigt för Oxen. De har ett gott öga för ekonomi och ser till att resurserna används på bästa sätt, därför är det inte ovanligt att en Oxe investerar i något eget, efter god efterforskning och planering. Tid och planering är a och o.


I en relation hittar du Oxen som den romantiska, trofasta och romantiska typen. Denna lojala typ letar alltid efter den sanna och livslånga sanningen. Men på grund av att Oxen älskar sina rutiner kan det bli upp till partnern att styra förhållandet framåt och utveckla det.


Som en del av dem som ingår under jordtecknet får Oxen en del basegenskaper därifrån. Här har vi det praktiska, det pragmatiska, det materiella och ansvarsfullheten.

Dessa som ingår i jordtecknet är jordnära och lugna. Här finns ordning, tydlighet och klarhet. De är verklighetsförankrade och använder sin ambition och uthållighet till att förverkliga sina drömmar. De födda i jordtecknet är inte särskilt kreativt lagda, däremot ser de till att planera, läser på, strukturerar och organiserar för att nå sina mål.
3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page