top of page
  • Universums karameller

Rosenkvarts - Symbol för försoning i kärlek

När den grekiska gudinnan Afrodites älskare, Adonis, blev attackerad av krigsguden Ares i form av ett vildsvin, rusade hon dit för hans undsättning. Men hon skar sig på en törnbuske och deras blod kom att blandas på den vita kvartsen. Zeus tyckte synd om dem och lät dem återuppstå sex månader om året, därför har Rosenkvartsen blivit en symbol för försoning i kärlek.


En Rosenkvarts är en kvarts som är genomskinlig, skimrande blek eller djupare rosa. Den kan vara halvt genomskinlig till klar.

Detta är en sten som passar utmärkt till healing och är en av de bästa. Den lindrar spänning och smärta, läker både fysisk och psykiska smärtor som stress, sorg, rädsla och ilska. En Rosenkvarts kan också hjälpa unga kvinnor vid menstruationsbesvär.


Man skulle kunna säga att detta är en kärlekens sten, oavsett om kärleken är till dig själv eller partner så ger den dig en push och boost i rätt riktning.


Denna vackra sten sätter igång kärleken i oss och till oss själva. Ger lugn och tillit. Genom att vi förbinder oss med den andliga dimensionen får vi kärleken och ger oss kärlek utan villkor. Här kan vi öppna upp för den sanna kärleken med den underbara Rosenkvartsen! Fylld med kärleksfull vibration är detta en sten svår att motstå!


Meditera med denna sten för att öppna upp ditt hjärtchakra och ta emot kärleken. Den kan stötta dig i svåra perioder och dra till sig kärlek eller läka kärlekssorgen. Det gäller all slags kärlek. Kärlek till dig själv, partner, vänner, familj, omgivning…

Eller ha den nära dig, i fickan, under kudden, i väskan, i bh:n och när du känner att du behöver stöd vet du att den finns där i din närhet till att hålla i handen och påminnas om dess kärleksfulla energier.


Den är utmärkt för att sänka känslomässiga "temperaturer", om t.ex ett telefonsamtal skulle urarta och övergå i irritation och ilska, kan du föra en Rosenkvarts motsols runt telefonen medan du pratar för att suga upp negativ energi. Eller placera den på arbetsplatsen för att undvika illvilja, skvaller, inkräktande och bli besvärad.


En rosenkvarts sägs vara bra och healande för vår hjärtregion, men också för att beskydd under graviditet och förlossning. Även att den ska ha en positiv effekt för vår hy om vi tvättar oss med vatten där en Rosenkvartsen legat. Det ska då ha en fördröjande effekt på åldrandet och lindra hudåkommor som akne.


Chakra: Hjärtchakra
5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page