top of page
  • Universums karameller

Skorpionen (Scorpio)

It won´t be an overstatement to say that Scorpios are different, difficult and dangerously interesting - Unknown

Datum: 23/10-21/11

Element: Vatten

Månadsstenar: Malakit, Ametist, Falköga, Opal

Planet: Pluto

Yrken: Ingenjörer, vinodlare, polis, forskare, kirurg, lärare, detektiv, journalist.

Färg: Djuprött och brunrött

Bra sidor: Kraftfull, beslutsam, emotionell, spännande, tilldragande, beslutsam, kraftfull, intuitiv, passionerad.

Sämre sidor: Svartsjuk, överdriven, envis, hemlighetsfull, tvångsmässig, bitter, misstänksam, ägandefixerad mot partner.


Vi har kommit fram till vårt passionerade stjärntecken Skorpionen som har Pluto som styrande planet. Pluto symboliserar passion, lojalitet och mod, men också svartsjuka, manipulerande och hämnd.


Som person är Skorpionen passionerade som kan älska och hata med samma intensitet, men detta under ytan. Utåt sett är de lugna och modiga, om än hemlighetsfulla. Men under ytan brinner den starka passionen. Här ligger en attityd av “Allt-eller-inget”.


De flesta Skorpioner är skarpsinniga och analytiska och de går alltid till botten med ett problem. De är ett tecken med en stor energireserv och vill gärna få ut så mycket de kan i livet. De fyller sina dagar med arbete och fritidsaktiviteter. Men bäst gör de i att fördela sina energiutsläpp. För en Skorpion ställer höga krav på sig själv. De lämnar ingenting halvgjort.

Mot sina vänner är de lojala och ställer upp i alla väder.


Skorpionen är reserverade och hemlighetsfulla och kan vara svåra att komma in på livet. I det fördolda trivs dem och har sällan behov att stå i centrum. En Skorpion är mycket bra på att läsa av andra människor och sin omgivning. De är väldigt känsliga och blir de sårade kan det bli svårt för dem att förlåta och de kan bli hämndlystna.

Men omgivningen skulle ha svårt att läsa av en Skorpion som är väldigt hemlighetsfull av sig och inte släpper in någon för lätt.

De kan ha en mystik över sig och är otroligt passionerade och dramatiska. Deras eldiga passion gör att de älskar lika intensivt som de kan hata.


I en relation är Skorpionen sensuell, passionerad och sexuell. En intensiv partner. De kan charma och hänföra och väcka åtrå, De är av den typen som gärna kastar sig in i en relation på grund av deras eldiga passion, men de tar också relationen på allvar! De ger sin partner mycket uppmärksamhet. Och de är inte blyga med att visa det.

Men om Skorpionens känslor inte skulle kännas besvarade skulle det kunna utmynna i dramatik och svartsjuka. De älskar intensivt och det kan ibland vara svårt att besvara på samma sätt för partnern. Och säkert har man hört talas om Skorpionens outtömliga sexlust. Men skulle inte kärleken besvaras och uppfylla deras behov och tillfredsställelse, kan det leda till destruktiva känslor av hat.


Som ett av dem som tillhör elementet vatten ingår vissa basegenskaper som är mystik, mottaglighet, fantasi, känslor, intuition, känslighet och intresse för det dolda.

De som är födda i ett vattentecken är dem som är empatiska och drömmande. De har lätt för att ta in intryck från sin omgivning på grund av deras känslighet, och det är bra sålänge det är bra intryck. De kan känna intensiva känslor och har kontakt med sina egna djupa känslor och även andras. Från kärlek till hat, från hopp till förtvivlan känner de intensivt och detta kan översättas i konstnärliga uttryck och skapande för dem i vattentecknet.
3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page