top of page
  • Universums karameller

Skytten (Sagittarius)

Embrace what makes you unique. Even if it makes others uncomfortable. - Janelle Monae

Datum: 22/11-21/12

Element: Eld

Månadsstenar: Citrin, Topas, Turkos, Rubin, Beryll

Planet: Jupiter

Yrken: Författare, filosof, präst, lärare, advokat, djur och natur.

Färg: Violett och mörkblått

Bra sidor: Optimistisk, positiv, intellektuell, uppriktig, generös, entusiastisk, sökare.

Sämre sidor: Vårdlös, ytlig, taktlös, rastlös, oansvarig, blint optimistisk, överdriver.


Nu har vi kommit fram till stjärntecknet Skytten, vars styrande planet är Jupiter. Denna planet symboliserar ärlighet, generositet och visionär, men även predikerande och överoptimism.


Som personer är Skyttarna de pigga och entusiastiska typerna och verkar ha en medfödd våghalsighet. I ungdomen skulle det kunna utvecklas till dumdristighet. Skytten är zodiakens dubbeltecken som innebär mångsidighet och är något som bidrar till att de kan gå från en sak till en annan väldigt snabbt.

De ser det mesta i stort och är snabba på att överblicka en situation, även om det skulle vara en invecklad sådan. Men däremot är de lite sämre på detaljer för det är något som tråkar ut dem. Detta kan leda till trassel när de till exempel undviker att läsa den finstilta texten.


Skyttarna är varmhjärtade och underhållande och gillar att umgås med andra. De är ärliga och har sällan några baktankar. De kan snarare vara väldigt rak på sak och inte kunna ljuga.

Skytten förespråkar gärna förändring och har inga bekymmer med att driva det framåt, men dessa snabba idésprutor kan ha svårt att hålla sig till syftet och letar snart nya mål. De har ett behov av stimulans och kan fastna lite vid att gräset skulle vara grönare vid andra sidan.


En Skytt står inte ut att vara instängd i ett rum för länge, och i detta gäller även personliga relationer. De skulle aldrig stå ut med någon som är misstänksam, svartsjuk eller dominant. Då blir det inte långlivat. Deras personliga frihet är otroligt viktig. De vill alltid få fram sin åsikt och söker ofta sätt att dämpa sin inre rastlöshet.

En längre relation är Skyttarna inte så bra på, vardagen skulle få dem att känna sig bundna och hindra dem från äventyr. Att blanda kärlek och äventyr är en grej för Skytten. De vill sällan vara stilla och söker sig till fartfyllda miljöer. Här gäller det att krydda förhållandet och hålla det spännande för att en Skytt inte ska tröttna och dra vidare.


Som ett av dem som ingår i elementet eld besitter Skytten vissa basegenskaper genom det. Här har vi stark vilja, energi, idealism, spontanitet, kreativitet och passion bland annat. De är av natur temperamentsfulla och har ett behov för att uttrycka sig personligen. De eldteckenfödda besitter entusiasm, kraft och eldighet.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page