top of page
  • Universums karameller

Stenbocken (Capricorn)

If a Capricorn has their eye on something they will get it no matter how long it takes. - Therrie Rosenvald

Datum: 22/12-19/1

Element: Jord

Månadsstenar: Ametist, Turkos, Lapis Lazuli, Svart onyx, Aragonit.

Planet: Saturnus

Yrken: kommunaltjänsteman, bank och finans, förvaltare, byggmästare, tandläkare, osteopater, affärsman, politiker.

Färg: Mörkgrönt, grått, svart och brunt (mörka och dämpade färger)

Bra sidor: Förtänksam, praktisk, disciplinerad, tålmodig, nogrann, humoristisk, reserverad, amitiös.

Sämre sidor: Pessimistisk, missunnsam, stel, överdrivet konventionell, fyrkantig.


Vi har anlänt till den konventionella Stenbocken med Saturnus som styrande planet. Saturnus symboliserar ansvarsfullhet, mogenhet och uthållighet. Men även dömande, negativa tankar och materialism till det extrema.


Som sagt är Stenbocken ett stjärntecken som är konventionellt, de handlar korrekt och blir betraktade som anständiga människor. De har ett sinne för humor och det kan vara en skarp kontrast till deras benägenhet till att morra och grymta. De är självständiga och behöver ingen annan än sig själva som sällskap.

De är petnoga och metodiska.


En av deras mest tilldragande karaktärsdrag är den torra humorn, som kan dyka upp i både seriösa och högtidliga sammanhang. De är tålmodiga och klarsynta, men på grund av Stenbockens dåliga självförtroende litar de inte riktigt på sig själva.

En självsäker och framåtsträvande Stenbock är för det mesta mycket disciplinerade, men det vacklande självförtroende kan få disciplinen att gå all världens väg. De kan bli melankoliska och det hänger samman med det sviktande självförtroendet och att de ställer höga krav på sig själva. Att vara beroende av någon annan är inte tänkbart för dem och verka svaga. Här är personer som bygger upp sin ekonomi och förmögenhet under en lång tid och det genom hårt arbete.Stenbocken skjuter gärna upp känslomässiga förbindelser och plikter tills de är fast etablerade i tillvaron. Att de inleder en varaktig relation kan bli ganska sent i livet om det vill sig till. I val av partner kan Stenbocken någon som är en föräldrafigur eller någon de beundrar och respekterar. Det kan hända att de gifter sig för social status och pengar.

Deras känslomässiga sida är ganska så sval och de kan ha svårt att visa sina rätta känslor.

En Stenbock bör därför se till att visa att deras partner är älskad, då de alldeles säkert skulle behöva en försäkran om det. När en Stenbock blir upptagen med annat kan tid för relationer och familjeliv bli begränsad. På grund av deras satsning på karriären kan tanken på någon förhållande bli lidande. Men en Stenbock behöver någon som ser dem och kan uppmuntra dem för att bygga upp deras självförtroende.


Som en del av dem som ingår under jordtecknet får Stenbocken en del basegenskaper därifrån. Här har vi det praktiska, det pragmatiska, det materiella och ansvarsfullheten.

Dessa som ingår i jordtecknet är jordnära och lugna. Här finns ordning, tydlighet och klarhet. De är verklighetsförankrade och använder sin ambition och uthållighet till att förverkliga sina drömmar. De födda i jordtecknet är inte särskilt kreativt lagda, däremot ser de till att planera, läser på, strukturerar och organiserar för att nå sina mål.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page