top of page
  • Universums karameller

"The Power of the Mind"

Jag har sedan långt tillbaka haft en stark tro på att vi styr mycket av våra liv med våra tankar. Våra tankar påverkar våra liv. Med våra tankar kan vi bli vad som helst, men vi begränsar oss allt för ofta. Vårt medvetna och vårt undermedvetna avgör vad våra liv blir. Vi låter vårt förrflutna avgöra vad det blir av oss. Vårt liv blir beroende på om vi tänker positivt eller negativt. Vår kropp och själ är beroende av vilka tankar vi matas eller matar den med och i vilken miljö vi sätter den i.

Det var faktiskt för flera år sedan (minst 10 år sen) när jag snavade in på ett youtube-klipp, och jag fick höra Bruce Lipton för första gången. Det var så intressant och jag kände direkt hur det fick hela mitt väsen och själ att säga "Aha!"


Det är inte alls ovanligt att man väljer vägar i livet baserat på vad man har för bild av sig själv. Vad man har för inre dialog om en själv. Både psykiskt och fysiskt.

"Nej, det kan jag inte. Det är helt omöjligt.""Det är något som gått i vår släkt i flera generationer, tyvärr... Nu får jag väl snart det.""Min pappa var sådan och nu är jag det." "I vår familj har vi aldrig gjort något sådant. Vi är inte kapabla till det." osv osv osv.


Ibland kan man låta andras tankar, åsikter och tro influera en. Man tillåter yttre faktorer, miljöer och personer ta kontrollen. Vad händer då? Jo, man släpper makten om sig själv, sin kropp, själ och sinne. Du utsätter dina sinnen, kropp och själ för något som kan vara sant för en annan. Men är de sanna för dig? Det kan också bero på något som "programmerats" i dig från innan du själv kunde avgöra om det var lämpligt eller inte. Till exempel, ett beteende eller ovana. Något som du som barn sett vuxna göra.

Man behöver ta tillbaka kraften och makten om sina tankar. Att tänka till och ifrågasätta om det känns bra för en eller inte.

Ditt medvetande skapar din verklighet. Det är alltså du som avgör hur ditt liv är och det beror på hur du ser på det.

Idag är stress ett enormt problem, och det gör oss sjuka på olika vis. Många insjuknar i det under en längre tid. Det är alltså inte den fysiska delen som haltar, utan det psykiska.

Vårt psyke, vårt mentala, våra tankar, de påverkar oss mer än vad vi tror. Våra tankar och psyke kan göra oss väldigt sjuka och det väldigt länge. Längre än vad en fysisk sjukdom kan vara.

Men det bästa är - vi har också kontrollen, om vi vill ha den. Vi har makten att avgöra att leva negativt eller positivt.


Jag tänker inte ens skriva mer om det här, utan vill att ni tar er en stund och lyssnar på denna intervjun med Bruce Lipton som gjorts av Anthony Chene (som btw, har massor av intressanta intervjuer) Ge det en chans. Kanske förändrar det er, eller inte. Men för allt i världen ge det en chans. Det talar mycket o det jag redan skrivit mycket ytligt om.
Om ni orkade se hela, så hoppas jag att ni fått er en liten tankenöt att fundera över. Kanske se över lite era egna tankar och vanor som skapar ert liv. Jag som sett den en gång innan och såg den en gång till nu och blev mycket inspirerad! Jag beslutade mig för att köra på en hypnos ikväll innan jag somnar, som Bruce föreslog. Det ska bli spännnade och jag ser fram emot det.


Ha en skön fortsatt dag och hoppas ni har solen med er och fortfarande kan känna lite semester-feeling trots att den kanske är över. Hemma hos mig "förlänger" vi feeelingen genom att bada nästan dagligen och njuta ute!


/Caroline, jag som skriver här på Universums karameller.
5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page