top of page
  • Universums karameller

Tvillingarna (Gemini)

A gemini will make you see joys of life you never experienced. - Saket Shah

Datum: 21/5-20/6

Element: Luft

Månadsstenar: Agat, Tigeröga, Grön turmalin, Smaragd, Apofyllit

Planet: Merkurius

Yrken: Massmedia, försäljare, journalist, reklam, kommunikation

Färg: Gul

Bra sidor: Älskar att prata, intelligent, ungdomlig, livlig, varm, kvick, ständig rörelse, vältalig, mångsidig.

Sämre sidor: Rastlös, nervös, slug, många järn i elden men problem att avsluta dem, skvallrig, inkonsekvent, ytlig.


Vi når det tredje tecknet i Zodiaken som är våra ombytliga Tvillingar, med Merkurius som styrande planet. Det är planeten som symboliserar kommunikation.


Som person är Tvillingarna alltid i rörelse och har inga bekymmer med att vara flexibel. De är nyfikna och älskar att upptäcka nytt, och därför gillar att resa och prova på allt som kan komma på deras väg och nya aktiviteter. Just nyfikenheten är ett särskilt drag hos våra Tvillingar. Men de är väldigt ombytliga och stannar sällan på ett och samma ställe, vilket gör det svårt för dem att fördjupa sig i saker och ting. Trots det är Tvillingen påhittig och är mycket snabblärd. Deras förmåga att absorbera kunskaper är till god hjälp i många avseenden. De är logiskt och rationellt lagda och tänker snabbt.

Deras behov av omväxling tenderar att lämna många ofärdiga projekt efter sig. Men blir de medvetna om detta kan de motverka det.

Tvillingarna gillar när det går undan i livet och har inga som helst problem med utveckling och förändringar.


Dessa födda i detta tecknet är fördomsfria och kan tänka sig alla som potentiella vänner, tills de motbevisar dem. De tror på att ge alla en chans. Deras kontaktnät är stort, men med några mer konstanta vänner i sin närhet. Tvillingarna frodas bland optimistiska och positiva människor, gärna bland dem som föreslår nya projekt eller idéer som de kan haka på. De trivs bland idésprutor och drömmare. Deras behov av att kommunicera med andra människor beror på deras styrande planet Merkurius.

De älskar att ha roligt och söker sig gärna till underhållning, som fester och liknande. De älskar att prata med andra människor och är flörtiga av sig. Men på grund av sin ombytliga natur kan de ha svårt att fördjupa sig i relationer, då de lever ytligt och tappar intresse. Deras rastlösa själar blir bättre med åren och de kan då finna någon de kan tänka sig leva med. De har ett behov att intellektuellt stimuleras i en relation och gemensamma intressen. Och innanför dem finns en stor känslighet för den som kan komma dem så nära.


Som ett av de stjärntecken som ingår i elementet luft finns det vissa basegenskaper som Tvillingarna besitter. De i lufttecknet hör samman med sinnet och här finner vi kommunikation, idéer, samhörighet, nyfikna, språkligt begåvade och intellekt bland annat. Kunskap, logik och lärdom är en del av alla lufttecken och som sociala varelser vill de gärna dela idéer och kommunicera och på så sätt bli stimulerade.

De är socialt orienterade och har stort kontaktnät och kan sammanlänka människor.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page