top of page
  • Universums karameller

Väduren (Aries)

Aries are equipped with a confident and courageous soul: They are always full with enthusiasm. Optimism. Honesty. And Passion. - Dayanara Blue Star

Datum: 21/3-19/4

Element: Eld

Månadsstenar: Jaspis, Heliotop, Karneol, Topas

Planet: Mars.

Yrken: Ingenjör, militär, psykiatriker, tandläkare, egenföretagare.

Färg: Röd

Bra sidor: Entusiastisk, modig, passionerad, självsäker, effektiv, ivrig, utåtriktad, energisk, äventyrslysten, snabbtänkt.

Sämre sidor: Dominerande, stridslysten, dumdristig, saknar tålamod, okänslig, impulsiv, utmanande.


Det första tecknet vi möter i Zodiaken är Väduren, på engelska Aries. Väduren styrs av planeten Mars, som står för energi, vilja, styrka och självförtroende. Men också för vrede, att vara hämndlysten och aggression.


Väduren som person är öppna och entusiastiska, men med ett häftigt temperament. De stannar dock inte länge i den känslan, utan kommer ur den snabbt utan att bli långsinta. En Vädur utmärker sig i grupp med sitt sätt att vara ungdomliga, entusiastiska och har en okomplicerad syn på livet. De sitter aldrig stilla och det är alltid full fart framåt.

De är energiska och har mycket viljestyrka, vilket också är därför de lätt når sina mål.

Godhjärtade och generöst lagda är de ändå inte rädda för att tala om sanningen, utan försköningar, utan de går rakt på sak.

Trots sin varma personlighet kan de bli självupptagna. Något som är till fördel för en Vädur är deras starka drivkraft och vilja, som gör att de vill gärna vinna. Även om de inte skulle erkänna det, skulle de allra helst vilja ha guldmedaljen.


Du kan alltid lita på en Vädur, för de sviker aldrig ett löfte. Som vän är de goda och kan få med de flesta och göra andra entusiastiska. I ett förhållande är Väduren passionerad, visar ömhet och är romantiska men på grund av deras ombytliga personlighet kan de ha svårt att fördjupa eller stanna i en relation. Det finns en tendens till blixtsnabb förälskelse.

I en relation är dem lojala, ärliga och pålitliga, men de är lite sämre på att kompromissa och därför kan det vara svårt för partnern då en Vädur sällan skulle vika sig. Det kan gnistra till om Väduren (eldtecken) och partnern kan behöva vara på alerten.


De är väldigt uppfinningsrika och är experter på att lösa saker och ting och hur det kan göras bättre. Men de är har lätt för att bli uttråkade och behöver utmaningar och byta plats i livet för att inte tröttna. Därför går det oftast väldigt fort för Väduren och de ha många projekt på gång. Inom yrket trivs Väduren bäst där miljön är livlig och rörligt, alltså inte på något instängt kontor.


Att hänga med en Vädur är en kraftig upplevelse, nära på intensiv, som alltid ordnar med allt och ser till att allt är i ordning, både i privatlivet och jobbet. De tar alltid initiativet till roliga upplevelser och är födda till att leda och organisera.

Vädurens orädda personlighet gör att den kan ge sig in i det mesta och oavsett omständigheter. Med en stark tro på sig själv, modet och självständigheten kan de tackla vad som än kommer i sin väg. Med deras beslutsamhet kan Väduren möta alla utmaningar, med risk att förhasta sig.


Som en av de tre som tillhör eldtecknet är de av natur energiska, eldiga, passionerade och temperamentsfulla. Som en del av dem har Väduren då de grundegenskaper eldteckenfödda har; kreativa, spontana, entusiastiska, kraftfulla, aktiva, ivriga och har energi.

Att vara en del av detta tecken innebär att man har en längtan i livet och bär den glödande livskraften. Personer födda i eldtecken utstrålar värme och trygghet och är en källa till inspiration. Här finns stark förmåga till intitiativtagning och mod. Här väntas inte när glöden är igång, här är stark handlingskraft och vilja!

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page