top of page
  • Universums karameller

Vågen (Libra)

Uppdaterat: 28 juni 2022

Librans have a gift of seeing something positive and lovable in almost anybody. Harmony in all aspects of life is their top priority. - Therrie Rosenvald

Datum: 23/9-22/10

Element: Luft

Månadsstenar: Opal, Agat, Safir, Apofyllit, Peridot

Planet: Venus

Yrken: Frisör, diplomat, konstnär, advokat, psykolog, administratör.

Färg: Rosa, blekgrönt, blått

Bra sidor: Diplomatisk, romantisk, lättillgänglig, sällskaplig, charmerande, fredsälskande

Sämre sidor: Obeslutsam, ombytlig, lättpåverkad, nöjeslysten, flirtig, ytlig, lat.


Vi har nu nått fram till stjärntecknet Vågen med Venus som styrande planet. Det är planeten som symboliserar njutning och sensualitet, men även svartsjuka. Den står för den positiva kraften och kärlek till människor och ting.


En person född i Vågens tecken tycker inte om att såra andra människor och ogillar att lägga sig i dispyter och kan därför uppfattas som obeslutsam.

Vågen är en sällskaplig människor som älskar att träffa människor, nya som gamla. De är charmerande och vill vara alla till lags. Men de kan ha svårt att fatta beslut eller stödja någons åsikter om det skulle handla om att välja sida. Här vill Vågenpersonen inte stöta sig med någon eller vända sig mot någon. De gillar inte osämja och är därför dem som ofta medlar för att det ska bli fred.

De har alltid en önskan för att kompromissa och tillfredsställa andra, och därför blir det knepigt för dem att ha en egen åsikt. De vill gärna bli omtyckta och det kan bli några små vita lögner för att nå det.

Deras sociala behov kan lätt bidra till att de inte blir självständiga, de får svårt att fatta beslut. De kan väga för och emot i det oändliga, men när de väl har bestämt sig kan det vara försent. Men trots deras sociala behov har de också behov av egen tid.


För Vågen är tvåsamheten och kärleke väldigt viktig. Utan ett fungerande stadigt förhållande blir de inte lyckliga. De är genuina med sina känslor och kärleken, där romantiken är viktig och deras ögon kan riktigt tindra av det. Men trots att de är fredsälskande kan de ändå försöka mucka lite gräl, just för att testa partnerns känslor och säkerställa att kärleken är hållbar. De är också extremt generösa och behöver se upp så att det inte blir för mycket för dem, att de inte försöker “köpa” andras tillgivenhet. Men innan de träffat den riktiga kärleken kan de vara flirtiga och ombytliga i kärlekslivet.


Vågen gillar inte att utföra fysiskt arbete och gillar en bekväm tillvaro och lyx. Själva arbetsmiljön är inte så viktig, men de behöver ha bra kollegor. De har behov av harmoni och få arbeta med likasinnade. De avskyr slavarbete och arbetsgivare som inte låter dem göra saker i sin egen takt. De gillar inte tungt och smutsigt arbete, men det betyder inte att de inte skulle vilja ta i fysiskt om det har med en kreativ orsak att göra.

Skulle de uppstå problem är Vågen en av de första att hugga in och försöka lösa det, oavsett vad arbetsuppgiften skulle bestå av. De är duktiga på att organisera, balansera och hålla högt tempo.


Som ett av de stjärntecken som ingår i elementet luft finns det vissa basegenskaper som Vågen besitter. De i lufttecknet hör samman med sinnet och här finner vi kommunikation, idéer, samhörighet, nyfikna, språkligt begåvade och intellekt bland annat. Kunskap, logik och lärdom är en del av alla lufttecken och som sociala varelser vill de gärna dela idéer och kommunicera och på så sätt bli stimulerade.

De är socialt orienterade och har stort kontaktnät och kan sammanlänka människor.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page