top of page
  • Universums karameller

Vattumannen (Aquarius)

No wonder why everyone confides their smallest troubles and deepest desires to them, knowing that an aquarian will never judge and will always understands. - Saket Shah

Datum: 20/1/18/2

Element: Luft

Månadsstenar: Akvamarin, Jaspis, Angelit, Kvarts, Turkos

Planet: Uranus

Yrken: Uppfinnare, astronom, författare, föreläsare, vetenskapsman, journalist.

Färg: Stålblått och turkos

Bra sidor: Vänlig, lojal, hederlig, humanitär, originell, uppfinningsrik, oberoende, intellektuell.

Sämre sidor: Omedgörlig, trotsig, obstinat, oberäknelig, kylig, avståndstagande.


Vi har anlänt till Vattumannen med Uranus som styrande planet. Uranus symboliserar intellekt, innovativ och verbal. Men också kall, att få en fixidé och sarkasm.


För Vattumannen är det viktigt med självständighet, det går inte att bortse ifrån. De vill leva sin livsstil och utveckla den. De kan vara ganska så tillbakadragna trots deras rykte om att vara vänliga och sällskapliga. De vill vara måna om sitt privatliv.

De sträcker alltid ut sin hand till dem som behöver hjälp och de tacklar det precis som de skulle tacklat sina egna. Logiskt, behärskat och utan någon onödig känslosamhet. Som personer är de humana och solidariska mot medmänniskor. De är duktiga människokännare och gillar att vara i umgänge även om de tidvis har ett behov att dra sig undan.


De kan tidvis vara svåra att förstå sig på, men Vattumannen bryr sig inte om vad andra tycker och går sin egen väg. De kan uppfattas som självgoda och ha starka åsikter. De är orädda och följer sitt eget huvud och hjärta med en stark känsla för vad som är rätt och fel. Så länge de använder sin intelligens och inte sin stolthet går allt bra. Men ibland går det snett för Vattumannen och kan bli lite av en rebell som bråkar med allt och alla.

De går gärna mot strömmen och är inte rädda för att det skulle bli kämpigt. Samtidigt älskar de fred och det finns en tolerant sida hos dem också. De accepterar alla precis som de är.


De har ett originellt drag som gör att ju mer de får uttrycka det, desto bättre trivs de med livet. De förlorar sällan hoppet trots att livet är tungt eller något händer. De är för det mesta optimistiska och positiva. De är uppfinningsrika och har ett nytänkande sinne och är ständigt nyfikna och sökande efter sanningar samt kunskaper.

Men en person född i Vattumannens tecken kan vara ganska oberäkneliga och ibland kan det uppfattas att dem gör saker och ting bara för att jäklas. Men deras självständighet kan göra dem distanserade och det kan ge emotionella bekymmer.


Vattumannen är nog det tecknet som har svårast att stadga sig. De är i stort behov av självständighet och att inte vara beroende av någon eller något att det blir svårt att finna lycka i en relation. De kan ha svårt att släppa in andra i deras liv och det på grund av att de inte vill rubba sitt liv och inskränka i deras zon. De vill inte känna sig bundna.

Det kan hända att en Vattuman spenderar sitt liv i ensamhet, trots att de har romantiska drag och sinne för kärleken.

När väl de hittar en partner som passar dem och som låter dem leva självständigt, med friheten och med sina originella idéer så kan man räkna med att de är lojala.

Deras partner behöver acceptera deras egenheter och saker som gör dem oberoende.


Som ett av de stjärntecken som ingår i elementet luft finns det vissa basegenskaper som Vattumannen besitter. De i lufttecknet hör samman med sinnet och här finner vi kommunikation, idéer, samhörighet, nyfikna, språkligt begåvade och intellekt bland annat. Kunskap, logik och lärdom är en del av alla lufttecken och som sociala varelser vill de gärna dela idéer och kommunicera och på så sätt bli stimulerade.

De är socialt orienterade och har stort kontaktnät och kan sammanlänka människor.
6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page