top of page
  • Universums karameller

Zodiaken

Hur många av er har inte någon gång kikat in ert stjärntecken och sett en del likheter, kanske tänkt; det där är ju en exakt beskrivning av mig!

Och kanske också kikat in lite horoskop här och var eller kanske mer kontinuerligt.

Stjärntecken i sig tycker jag är väldigt intressant och hur tiden vi föddes kan ha en inverkan på vilken person vi kan bli. Sedan spelar annat också roll såklart, som miljön vi växer upp i osv.

Men som flummig, dagdrömmande och bubblig fisk kan jag inget annat påstå att beskrivningen stämmer in på de flesta punkter - för min del. Och det är en liten kittlande tanke, trots att inte alla kanske skulle hålla med, att det finns en del information att hämta om en person i stjärntecknet. Inte bara att se sig själv ur ett sådant beskrivande perspektiv, utan också andra i ens närhet.


I detta inlägget tänkte jag gå igenom just stjärntecken, vilka det finns och lite annat smått och gott. För att sedan, under en period, gå igenom varje stjärntecken för sig så vi kan gotta ner oss i dem och djupdyka.

Stjärntecken har fått sina namn av de stjärnbilder som man studerade i antikens Grekland. Stjärntecken, eller Zodiaken, har funnits med oss väldigt länge. Man har funnit listning från 300 f.kr, den såkallade Dendera-Zodiaken som finns bevarad vid Louvren i Paris. Det sägs även ha kunnat härledas 200 år innan dess där man funnit beskrivningar av olika delar av människokroppen som hade de olika stjärnteckens egenskaper. Dessa ska ha använts som ett diagnosinstrument för läkare att ställa diagnos och kur. Det finns säkert ännu mer historia kring uppkomsten av Zodiaken, men nu tycker jag vi hugger in på vilka stjärntecken det finns.


Vädur (21 mars-19 april) - Idérik, rutinerad, ledare

Oxen (20 april-20 maj) - Självsäker, envis, hög arbetsmoral

Tvillingarna (21 maj-20 juni) - Intelligent, uttrycksfull, genuin

Kräftan (21 juni-22 juli) - Älskvärd, omtänksam, stöttande

Lejonet (23 juli-22 augusti) - Karismatisk, populär, lojal

Jungfrun (23 augusti-22 september) - Motiverad, öga för detaljer, arbetsam

Vågen (23 september-22 oktober) - Charmig, utåtriktad, mån om sina vänner

Skorpionen (23 oktober-21 november) - Passionerad, strategisk, högpresterande

Skytten (22 november-21 december) - Ärlig, vetgirig, viljan att lära sig nya saker

Stenbocken (22 december-19 januari) - Driven, motiverad, hög disciplin.

Vattumannen (20 januari-18 februari) - Självständig, uttåtriktad, egen

Fiskarna (19 februari-20 mars) - Kreativ, drömmare, hoppfull


Varje stjärntecken ingår i ett av fyra element. Eld, vatten, luft och jord. Dessa har också en betydelse för alla stjärntecken och är något jag också kommer ta upp i ett separat inlägg.


Eld: Väduren, Lejonet, Skytten.

Vatten: Fiskarna, Kräftan, Skorpionen.

Luft: Tvillingarna, Vågen, Vattumannen.

Jord: Oxen, Jungfrun, Stenbocken.


Vad man kort och gott kan säga om dessa element är att de avslöjar de basegenskaper varje tecken har i sig och karaktärsdrag som de har gemensamt. De olika elementen kan också avslöja hur dessa tecken skulle bete sig i samma rum. Ett intressant ämne jag kommer gå in djupare på i ett separat inlägg!


Helgen tågar in nu och förhoppningsvis får ni en välförtjänt vila. Säkert är ni många som harvar på in i det sista nu innan semestern, men glöm inte att stanna upp och försöka finna nuet. Unna er något som får er själ må gott, mata själen med något som får den må bra. Om det så är med goda vänner, meditation, egentid, bada, god mat…

Vart än ni finner energi, unna er det. Ingen annan kan ta hand om dig själv lika bra som just du.


Ta hand om varandra och ge någon en komplimang i helgen vetja!
20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page